Politieagent getuigt: ‘Laatst werd een vrouw van 81 over het veld gesleurd, schreeuwend van de pijn’

politieagent-getuigt:-‘laatst-werd-een-vrouw-van-81-over-het-veld-gesleurd,-schreeuwend-van-de-pijn’

05-05-21 08:00:00,

Een politieagent heeft bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 verklaard dat oude en kritische agenten uit het korps worden gewerkt en vervangen door ‘jonge gasten’ die worden klaargestoomd om ‘de samenleving te terroriseren’.

“De meest agressieve worden bij de ME ingezet. Wat ik heb zien gebeuren op het Malieveld vorig jaar en dit jaar kon ik eerst niet geloven, maar ik was erbij. Ik lig er nog steeds nachten wakker van,” zegt de agent.

Derdewereldland

Hij voegt toe dat arrestanten afschuwelijk worden behandeld. “Het lijkt wel een derdewereldland hier. Die mensen worden uitgescholden en vernederd. Laatst was er een vrouw van 81 aangehouden tijdens een demo. Ze werd aan haar armen over het veld gesleurd, schreeuwend van de pijn. Dat mensje liep met een rollator. Ze werd onderuit gemept door een ME’er. Hij had voor vertrek nog middelen gebruikt.”

De politieagent gaat verder: “Ze werd letterlijk in de bus gesmeten, waar ze kermend bleef liggen en overeind werd geholpen door andere arrestanten.” Op het bureau vroeg een collega waarom de vrouw, die onder de blauwe plekken zat en haar pink gebroken had, ‘als ouwe tang nog ging demonstreren’.

In de openbaarheid treden

Hij heeft contact met collega’s die ook een verklaring hebben afgelegd bij de BPOC2020. Als hun groep groot genoeg is, zijn ze van plan om samen in de openbaarheid te treden. Volgens de diender overwegen steeds meer collega’s om bij de commissie hun verhaal te doen.

Grapperhaus confronteren

“Wanneer al die collega’s die zich ook grote zorgen maken en zich geen raad meer weten nu eens op zouden staan en Grapperhaus zouden confronteren met het feit dat hij van het korps bewust een organisatie heeft gemaakt waar agenten gesloopt en burgers geterroriseerd worden, komt er misschien een einde aan,” aldus de agent. Lees hier zijn hele verklaring.

Aanstaande zaterdag, op 8 mei, organiseert Police for Freedom Nederland een vrijheidsmars ergens in Nederland. De mars zou in eerste instantie plaatsvinden in Nijmegen, maar is verboden. Naast politieagenten lopen er ook militairen, veteranen, marechaussees, artsen, ambulancebroeders, psychologen en docenten mee. Zij staan op voor het behoud van onze grondrechten.

‘ATTENTIE, ATTENTIE HIER SPREEKT POLICE FOR FREEDOM’ 😅

Nijmegen is helaas verboden, hou daarom onze social media en de nieuwe website https://t.co/in0NWOIcIP goed in de gaten voor de laatste aanwijzingen m.b.t.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: