Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

storm-van-kritiek-op-binnenlands-vaccinatiepaspoort:-‘medische-apartheid-wordt-realiteit’

05-05-21 12:26:00,

Homepagina » Binnenland » Storm van kritiek op binnenlands vaccinatiepaspoort: ‘Medische apartheid wordt realiteit’

Foto: Pixabay

in Binnenland 5 mei 2021 11:25

Als het aan het demissionaire kabinet ligt, gaat het vaccinatiepaspoort niet alleen gelden als toegangsbewijs voor buitenlandse vakanties, maar ook voor evenementen in het binnenland, schrijft De Telegraaf. Men is van plan om eind juni een Europese versie van dit paspoort, het zogeheten Digital Green Certificate, in te voeren.

“Gezien het begin van de zomervakanties, vrij snel na 21 juni, acht ik het van belang geen tijd te verliezen en van start te gaan zodra het medisch verantwoord is,” zei coronaminister Hugo de Jonge.

De meeste mensen zitten helemaal niet te wachten op zo’n vaccinatiepaspoort. Ook vinden ze het opmerkelijk dat de maatregel uitgerekend nu wordt aangekondigd. ‘Een binnenlands vaccinatiepaspoort aankondigen op 4/5 mei, dat is toch cynisch en hoe durven ze?’ Juist dan. De minachting voor vrijheid kunnen ze niet genoeg over de toonbank smijten. Alsof het niets is, twittert publicist en vlogger Sietske Bergsma.

Onze grondrechten en vrijheid zijn van ons!

“De medische apartheid waar velen al maanden voor waarschuwden, wordt realiteit. Onder het mom van de volksgezondheid worden onze vrijheden en grondrechten afgeserveerd. De burger die voor deze vrijheden opkomt, wordt gedemoniseerd als ‘wappie’ of erger,” schrijft Carola Dieudonné.

Singer-songwriter Nicky Monreau reageert: “Waarom is er nu ineens een vaccinatiepaspoort nodig voor zaken die altijd en nog steeds vanzelfsprekend zijn, zoals op vakantie gaan, uit eten of naar het theater of de bios gaan? Onze grondrechten en vrijheid zijn van ons! Die laten we ons niet afnemen!”

Geen complottheorie dus

FVD-Kamerlid Wybren van Haga retweette een bericht van gezondheidswetenschapper Yvonne Simons: “Geen complottheorie dus. Gewoon een voldongen feit.”

Ook bij onze oosterburen zijn ze van plan om snel een vaccinatiepaspoort in te voeren, dat ‘zal leiden tot ongelijkheid’. Judith van de Hulsbeek van de NOS licht toe: “Die ongelijkheid gaat er zijn, maar eigenlijk zeggen ze hier: het gaat niet om het geven van privileges aan gevaccineerden, maar het gaat hier over het teruggeven van grondrechten.” In ruil voor een spuit krijg je je grondrechten terug. Laat dat even bezinken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: