Jan Paternotte zegt het echt: ‘mensen sneller hun grondrechten teruggeven’ via vaccinatiebewijs

jan-paternotte-zegt-het-echt:-‘mensen-sneller-hun-grondrechten-teruggeven’-via-vaccinatiebewijs

06-05-21 05:53:00,

Homepagina » Mens en Dier » Jan Paternotte zegt het echt: ‘mensen sneller hun grondrechten teruggeven’ via vaccinatiebewijs

in Mens en Dier 6 mei 2021 18:00

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over testbewijzen. Het kabinet wil de samenleving sneller openen door mensen met een negatief testbewijs toegang te geven tot bijvoorbeeld bioscopen en musea.

Daarnaast wil het kabinet het vaccinatiepaspoort in het binnenland laten gelden. D66-Kamerlid Jan Paternotte reageerde gisteren lyrisch op dit bericht. “Mooi! Vrijheid teruggeven aan wie een vaccinatiebewijs (of test) kan laten zien. Goed dat het kabinet zich er duidelijk voor uitspreekt,” twitterde hij.

Tijdens een commissievergadering bespreken Kamerleden een voorstel om de Wet publieke gezondheid te wijzigen in verband met het stellen van tijdelijke regels over de inzet van testbewijzen bij de bestrijding van corona. Paternotte deed tijdens het debat enkele opmerkelijke uitspraken.

Grondrechten teruggeven

Hij zei dat we eigenlijk alleen nog wachten tot zorgminister De Jonge groen licht krijgt van de Gezondheidsraad en het OMT. “Als op zo’n korte termijn het nut van vaccinatiebewijzen en herstelbewijzen vaststaat, dan zou het wat ons betreft gek zijn om dat niet nu in deze wet goed te regelen,” sprak het Kamerlid.

Hij wees er verder op dat iedereen al begin juli een eerste prik kan hebben gekregen en in de zomer volledig gevaccineerd kan zijn. “Juist zo’n vaccinatiebewijs zou in de laatste fase naar een leven zonder beperkende maatregelen, ook zonder dit systeem van toegangsbewijzen, het verschil kunnen maken door mensen sneller hun grondrechten terug te geven door sectoren en evenementen definitief en laagdrempelig van het slot te halen en natuurlijk altijd met dat testbewijs als alternatief.”

Hij zegt het echt : ‘Door mensen sneller hun grondrechten terug te geven’

GRONDRECHTEN‼️ pic.twitter.com/cemz62D4cP

— 🌸Simone (@SimoneSays123) May 6, 2021

Op 5 mei 2010 citeerde Paternotte Benjamin Franklin: “Zij die in staat zijn essentiële vrijheid te offeren voor een beetje tijdelijke veiligheid verdienen vrijheid noch veiligheid.”

Een 2 luik. pic.twitter.com/aaeFbYBycB

— Aɱαʋ3ʅ (@PoemPie_Loempie) May 6, 2021

4.3 13 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info belangrijk?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: