‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’

‘d66-sorteert-voor-op-een-vaccinatieplicht.-onacceptabel!’

07-05-21 08:35:00,

Homepagina » Binnenland » ‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’

in Binnenland 7 mei 2021 06:00

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel van het kabinet om mensen met een negatieve testuitslag toegang te geven tot sportwedstrijden, musea en theaters. Gisteren spraken de Kamer en ministers de hele dag over de wet waarmee het demissionaire kabinet de samenleving ‘sneller wil openen’. De tijdelijke wet is drie maanden geldig, maar zorgminister De Jonge zei dat hij ‘misschien’ langer nodig is.

Tijdens het debat beschuldigde Denk D66 ervan voor te sorteren op een vaccinatieplicht. “Het gaat hier heel vaak over dwang, vaccineren, et cetera. Er worden allemaal suggesties gewekt. Volgens mij is dat onzin, want er is helemaal geen dwang. Er zijn landen die dat doen, dat doen wij niet,” zei Kamerlid Jan Paternotte (D66).

Dat riekt toch echt naar een indirecte vaccinatieplicht

“We gaan testbewijzen gelijkstellen aan een vaccinatieplicht, want dat zijn de enige twee alternatieven volgens D66. Of een testbewijs, of een vaccinatiebewijs straks,” reageerde Tunahan Kuzu (Denk). “We weten dat de fractie van D66 daar samen met de VVD al een hele poos op voorsorteert.”

“In de praktijk zal dat betekenen dat wanneer studenten naar de campus gaan, in plaats van twee of drie keer per week zich te laten testen, zullen kiezen – al dan niet vrijwillig of voor het gemak – voor een vaccinatie. En dat riekt toch echt naar een indirecte vaccinatieplicht. Dat moeten we dus niet hebben,” benadrukte Kuzu.

Idiote testsamenleving

“We moeten naar een gezonde samenleving en niet een idiote testsamenleving,” zei het Kamerlid. “Dit plan is gedoemd te mislukken. Laten we daarom stoppen voordat we eraan beginnen. Gewoon niet doen.”

Noem het zoals je wilt, maar D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Voor DENK is dat onacceptabel! #testmaatschappij pic.twitter.com/g2uFa1LXCb

— DENK (@DenkNL) May 6, 2021

4.6 19 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: