De Jonge zegt het gewoon: zelftest minder betrouwbaar vanwege ons gebrekkig ‘masochistisch vermogen’

de-jonge-zegt-het-gewoon:-zelftest-minder-betrouwbaar-vanwege-ons-gebrekkig-‘masochistisch-vermogen’

07-05-21 09:59:00,

Het kabinet wil mensen alleen met een negatieve testuitslag toegang geven tot bijvoorbeeld sportwedstrijden, musea en theaters. Gisteren debatteerden de Tweede Kamer en ministers over de wet waarmee het kabinet dat wil regelen.

Tijdens het debat legde zorgminister Hugo de Jonge uit waarom je een coronatest het beste kunt overlaten aan een ander. “Als mensen zelf die test afnemen, is dat toch net iets minder betrouwbaar dan als de test door een ander wordt afgenomen. En dat heeft waarschijnlijk te maken met de mate waarin mensen bereid zijn om zichzelf pijn te doen, dus het masochistisch vermogen van mensen,” zei De Jonge.

“Zo’n ding zo diep in je neus douwen, dat is toch een pijnlijke ervaring en kennelijk zijn we zo mild voor onszelf dat we die toch net iets minder diep naar binnen douwen en daardoor wordt-ie minder betrouwbaar,” voegde de minister toe.

Als je dus een ‘betrouwbare’ uitslag wilt, ontkom je niet aan zelfkastijding:

“Zo diep in je neus douwen is toch een pijnlijke ervaring.”. In het debat over #toegangstesten legde Hugo de Jonge uit dat zelftesten minder goed werken vanwege ons gebrekkig “masochistisch vermogen”. pic.twitter.com/fL50VPcZ00

— Ardjan Boersma (@ArdjanBoersma) May 6, 2021

Test kan er ook nog wel vanaf

Testen kost ook geld. Nu is één test niet ontzettend duur, maar als je je meerdere keren per week laat testen, dan tikt dat behoorlijk aan. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, kan zo’n test er volgens De Jonge ook nog wel vanaf.

“Als je kijkt wat mensen voor een vakantie bereid zijn stuk te slaan, dan denk ik niet dat die toegangstest of die test om in het vliegtuig te mogen uiteindelijk de belemmerende factor wordt om op vakantie te kunnen,” zei De Jonge.

Buitenparlementair verzet

Als voorbeeld werd Italië genoemd. De minister: “Italië is sowieso niet gratis. Dus als je die vakantie naar Italië kunt betalen, dan kun je denk ik die test ook wel geregeld krijgen.” Je hóeft niet op vakantie naar Italië, je kunt ook op YouTube mooie filmpjes over Italië bekijken.

“De hemeltergende verachting, achteloosheid en het dedain van de minister voor mensen met een kleiner salaris dan dat van hem!” reageert Yoeri Albrecht, directeur van De Balie.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: