De Jonge bevestigt hier dat gevaccineerden anderen kunnen besmetten: ‘Wordt steeds maller’

de-jonge-bevestigt-hier-dat-gevaccineerden-anderen-kunnen-besmetten:-‘wordt-steeds-maller’

08-05-21 08:32:00,

Homepagina » Mens en Dier » De Jonge bevestigt hier dat gevaccineerden anderen kunnen besmetten: ‘Wordt steeds maller’

Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 8 mei 2021 06:00

De Tweede Kamer en minister Hugo de Jonge debatteerden donderdag de hele dag over een wetsvoorstel om mensen met een negatieve testuitslag toegang te geven tot musea, theaters en sportwedstrijden. Het ging tijdens het debat niet alleen over toegangstesten, maar ook over de coronavaccinaties. Als het aan het kabinet ligt, komt er namelijk een vaccinatiepaspoort voor binnenlandse evenementen.

Afgelopen maand kondigden de media met veel fanfare aan dat je na vaccinatie het coronavirus niet meer kunt overdragen. “Goed nieuws: vaccinatie tegen corona beschermt niet enkel de ingeënte persoon zelf, maar voorkomt ook besmetting van anderen,” schreef het AD.

Met dat virus mee terug naar huis

Coronaminister Hugo de Jonge zei donderdag tijdens het debat echter dat gevaccineerden anderen wel degelijk kunnen besmetten. “Dan zou het kunnen zijn dat je de mensen met een negatieve testuitslag binnen hebt, achter die poort van de toegangstesten. De mensen die gevaccineerd zijn, dragen het virus bij zich in de keel en zijn weliswaar veel minder besmettelijk, maar niettemin kunnen ze het virus tijdens het festival overdragen aan, en vervolgens gaan de mensen die een negatieve testuitslag hadden – die op dat moment dus zelf niet besmettelijk waren – alsnog met dat virus mee terug naar huis. Dat kan. Het is niet onmogelijk.”

Bedreiging

De Jonge voegde toe dat RIVM-baas Jaap van Dissel hier ook al eens op heeft gewezen in een technische briefing. Mensen die het vaccin nemen om anderen te beschermen, lijken dus bedrogen uit te komen.

Filmregisseur en -producent Dick Maas vraagt zich hardop af: “Dus gevaccineerden zijn een bedreiging voor niet-gevaccineerden? Moeten ze dan niet eerst een paar weken in quarantaine? Wordt steeds maller.”

Hugo de Jonge bevestigt hier nog eens dat mensen die gevaccineerd zijn anderen kunnen besmetten.
Dus gevaccineerden zijn een bedreiging voor niet-gevaccineerden? Hmm… moeten ze dan niet eerst een paar weken in quarantaine? Wordt steeds maller… #vaccinatieplicht #hugodejonge pic.twitter.com/A2Dc1xt0d9

— Dick Maas (@WildGeraas) May 7,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: