‘Demagoog’ Rutte wil vaart achter coronapas: ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’

‘demagoog’-rutte-wil-vaart-achter-coronapas:-‘hoe-europa-verwordt-tot-monster-dat-eigen-kinderen-opeet’

09-05-21 01:07:00,

Homepagina » Binnenland » ‘Demagoog’ Rutte wil vaart achter coronapas: ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’

in Binnenland 9 mei 2021 12:40

Premier Rutte zei gisteren na afloop van een informele top in Porto, waaraan hij per video deelnam, dat hij ‘flink vaart wil maken met de coronapas’. “We zijn echt wel voortgang aan het boeken met een groene digitale pas om te kunnen reizen door Europa, maar er hangen nog wel een paar grote vraagstukken mee samen,” zei hij voor de camera van RTL Nieuws.

Rutte voegde toe dat de streefdatum om de pas in te voeren 21 juni is. “Nederland heeft gezegd: we hopen dat 21 juni lukt. Daar gaan wij niet in ons eentje over, maar daarna willen we hem wel snel invoeren.”

In het ‘ergste geval’ wordt de pas zes weken na 21 juni ingevoerd, voegde hij toe. Dat zou betekenen dat hij er in augustus komt. Of het allemaal gaat lukken, hangt volgens Rutte af van wat andere landen doen. “Het gaat mij te langzaam,” zei de premier. “Wij willen graag snel aan de slag.”

Premier #Rutte na afloop van #EUtop: nog onzeker of digitale corona-pas op tijd klaar is voor zomervakantie.
Streefdatum is 21 juni, daarna hebben landen nog een aantal weken nodig om pas in te voeren. “Het gaat mij te langzaam.” #digipas #EUCO pic.twitter.com/wcFgGlMmff

— Fons Lambie (@fonslambie) May 8, 2021

Demagoog Rutte

Op 25 mei praat de EU verder over praktische zaken rond de coronapas, onder andere de vaccinaties. Nederland wil ‘dagen, maximaal één of twee weken’ na 21 juni klaar zijn voor invoering van de pas, benadrukte Rutte.

Er is veel kritiek op de plannen om zo’n groene digitale pas in te voeren. “Hoe Europa verwordt tot een monster dat zijn eigen kinderen opeet,” reageert huisarts Els van Veen. “De EU heeft al besloten dat er een ‘reispas’ moet komen ‘om reizen makkelijker te maken’. Aldus demagoog Rutte.”

Eén grote puinhoop

“Het wordt één grote puinhoop als ze dit doordrukken, en ze zijn er stom genoeg voor,” voegt Van Veen toe.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: