Het is geen ebola! We moeten snel terug naar normaal! – George van der Leeden met Wybren van Haga – Café Weltschmerz

het-is-geen-ebola!-we-moeten-snel-terug-naar-normaal!-–-george-van-der-leeden-met-wybren-van-haga-–-cafe-weltschmerz

09-05-21 08:00:00,

Café Weltschmerz · Het is geen ebola! We moeten snel terug naar normaal! – George van der Leeden met Wybren van Haga Interview Wybren van Haga: “Hugo de Jonge gaat toch niet ons leven bepalen?”

Wybren van Haga, de nummer twee van de FVD, heeft het afgelopen jaar tijdens de coronacrisis grote indruk gemaakt met zijn optredens in de Tweede Kamer. Hij was vrijwel de enige die fundamenteel oppositie voerde tegen het coronabeleid van de regering en hij deed dat altijd op een zakelijke, kalme wijze met goed onderbouwde argumenten.

In dit uitgebreide interview met George van der Leeden gaat hij in op de “kolder” van de coronamaatregelen, die volgens hem aantoonbaar zinloos zijn, maar ook op zijn overstap van VVD naar FVD, het vermeende racisme binnen de FVD, de appjes-affaire en de poging tot “staatsgreep” binnen de partij, het politiegeweld tegen corona-demonstranten, de censuur op YouTube en andere social media, verkiezingsfraude, en de rol van het World Economic Forum en internationale instellingen als de EU.

“Ik geloof niet in complot-theorieën,” zegt hij. “Maar wel in domheid, incompetentie en perverse belangen.” Hugo de Jonge is volgens hem “niet opgeleid voor de baan die hij nu heeft. Als ze mensen als Maurice de Hond hadden toegevoegd aan het OMT hadden we nu een andere samenleving gehad.”

Van Haga vindt dat het hoog tijd wordt dat we weer terugkeren naar het oude normaal. “We weten nu dat corona net zo gevaarlijk is als een stevige griep. We weten dat alle maatregelen – afstand houden, mondkapjes, lockdowns, avondklok – zinloos zijn geweest. We hoeven niets meer op slot te doen.”

Maar hij ziet bij collega-politici een onwil om het coronaverhaal los te laten. “Ze willen helemaal niet terug naar het oude normaal. Ze willen ieder jaar iedereen vaccineren, ook kinderen. Ze willen de mondkapjes erin houden, de anderhalve meter.”

Voor Van Haga is dit een heilloze weg. “Ieder jaar hebben we een coronagolf, dat is altijd zo geweest. Ik wil gewoon weer terug naar het normale leven.”

De huidige maatregelen zijn volgens Van Haga niet meer te rechtvaardigen. “Er is geen enkele basis voor.” Zelf wil hij geen coronavaccin nemen. “Ik ben 54, ik ben kerngezond. Waarom zou ik dit vaccin nemen?” Hij draagt ook geen mondkapje.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: