Chemische landbouw maakt ons ziek, de biologische ons weer beter – De Lange Mars Plus

chemische-landbouw-maakt-ons-ziek,-de-biologische-ons-weer-beter-–-de-lange-mars-plus

10-05-21 10:15:00,

Dokter Bush zocht en vond de oorzaak van onze al maar zieker wordende bevolking in de chemische landbouw. Hij ziet ook wat we daartegen kunnen doen. Hier is een keiharde boodschap met een positief einde, als we dat willen.

Basis

Volgens Bush is er iets serieus mis is. Hij ziet een negatieve ontwikkeling sinds 1900 tot nu aan de hand van allerlei ziekten die enorm toenemen.

Gebaseerd op de cijfers van het Amerikaanse CDC is er een toename van autisme van 1 op de 1000 naar 1 op de 36 mensen. Aanvankelijk stelde men zich gerust, volgens Bush, met het idee dat sinds 1975 de diagnose beter gesteld wordt. Het verdubbelt zich iedere twee tot drie jaar.

Daarnaast krijgen vrouwen in toenemende mate Alzheimer en mannen steeds meer Parkinson. Daar komt nog bij de enorme groei van mensen met auto-immuun ziekten sinds de 90er jaren.

Bron

Hierop ging Zach Bush op zoek naar de bron, de oorzaak van deze al maar groter wordende ellende. Tot die tijd werkte hij aan kanker-onderzoek, waarmee hij dus voortdurend aan symptoombestrijding deed.

Bij zijn speurtocht naar de oorzaak ziet hij twee opvallende ontwikkelingen in de landbouw. De agrarische sector voert het gebruik van stikstof, fosfor en kalium in om de toplaag te verbeteren. Het gevolg van deze chemische bemesting is dat het leven in de bovenste laag sterft, maar dat het wel grotere oogsten van gewassen oplevert. Het immuunsysteem van de planten verzwakt hierdoor echter aanzienlijk, waardoor het meer vatbaar wordt voor ziektes.

Om de gewassen te beschermen tegen ziektes zet de landbouw daarop chemische middelen in, zeg maar medicijnen. Bush vergelijkt dit met het gebruik van medicijnen in de geneeskunde. Je gebruikt antibiotica om bacteriën te bestrijden en tegelijkertijd doden deze antibiotica ook de nuttige bacteriën in de aarde.

Het beroemdste middel in deze chemische oorlogsvoering is roundup, met daarin het bestanddeel glyfosaat. Dit middel heeft Monsanto gepatenteerd als antibiotica medicijn.

Cijfers

Dr Bush geeft tussendoor nog een paar verontrustende cijfers:

  • meer dan 80% van de genetisch gemodificeerde gewassen wereldwijd zijn zodanig aangepast zodat ze bestand zijn tegen gelyfosaat
  • ongeveer 2,1 miljard kilo glyfosaat wordt gebruikt om wegen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: