Je eigen RIVM-vaccinatie-dossier nu online – EnerzijdsAnderzijds

je-eigen-rivm-vaccinatie-dossier-nu-online-–-enerzijdsanderzijds

11-05-21 04:57:00,

Het RIVM heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Voor de meesten onopgemerkt heeft deze organisatie van alle Nederlanders een online Covid-vaccinatiedossier aangemaakt. Waarom het online dossier is aangemaakt blijft duister. Wat weten we wel?

Waarom een persoonlijke online dossier?

Een reële vraag, maar het RIVM blijft het antwoord schuldig. In de beknopte lijst van ‘veel gestelde vragen’ luidt het antwoord: ‘Wij houden rekening met uw privacy. De beveiliging en opslag van uw gegevens is in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Met een beetje zoeken in de brij van pagina’s vinden wij dan toch iets van een antwoord: ‘Uw vaccinatiegegevens zijn strikt vertrouwelijk. Een zorgverlener mag uw gegevens alleen inzien als daar een medische reden voor is.
Kort gezegd, uw gegevens zijn bestemd om te worden gedeeld. Een voorwaarde, bijvoorbeeld uw toestemming, wordt niet genoemd. Dit online dossier kan een eerste stap blijken naar een online patiëntendossier, een onderwerp dat politiek ooit gevoelig lag.
Wel schijnt u de huisarts toestemming te moeten verlenen om een Covid-vaccinatie aan dit dossier toe te voegen. Maar wie er daarna er in mag neuzen, en of u daar nog iets over te zeggen heeft, daarover zwijgt het RIVM.
Meer over privacy in dit Covid-dossier.

Hoe kom ik van dit dossier af?

Het is mogelijk om van dit ongevraagde online dossier af te komen. Het is natuurlijk al schandalig dat de overheid zonder melding of het vragen van toestemming zo’n dossier aanlegt. Het geeft aan dat de overheid onder het Coronaregiem zich onaantastbaar waant en meent zich alle rechten te kunnen toe-eigenen.

Dit zijn de stappen:

  1. Ga naar mijn.rivm en log in met DigiD
  2. Als u ingelogd bent en blijft, bezoek deze pagina en vul een van de op u van toepassing zijnde formulieren in:

https://fd23.formdesk.com/rivm/WebForm3RechtOpVergetelheid

https://fd23.formdesk.com/rivm/WebForm4RechtVanBezwaar

https://fd23.formdesk.com/rivm/WebForm6AfzienVanDeelname

Na invulling wordt het formulier automatisch naar het RIVM gestuurd, mits u dit doet als u ingelogd bent.
U ontvangt dan per email het volgende bericht:

Mogelijke reactie van u aan het RIVM:

Geachte heer,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: