100.000 Fransen tekenen petitie voor militaire coup tegen Macron – DissidentNL

100.000-fransen-tekenen-petitie-voor-militaire-coup-tegen-macron-–-dissidentnl

12-05-21 07:24:00,

Een groep actieve Franse militairen heeft een nieuwe open brief gepubliceerd aan de president van het land, Emmanuel Macron, waarin zij hem waarschuwen voor een “burgeroorlog” die in het land broeit na alle “concessies” die hij heeft gedaan aan het islamisme.

De brief, gepubliceerd in het conservatieve tijdschrift Valeurs Actuelles op zondag, slaat een vergelijkbare toon aan als de boodschap gepubliceerd door dezelfde outlet vorige maand, meldt RT. In tegenstelling tot de vorige, die was ondertekend door 25 gepensioneerde generaals en militairen in actieve dienst, is de nieuwe brief anoniem en open voor ondertekening door het grote publiek. Op maandagmiddag had de brief meer dan 100.000 handtekeningen verzameld.

De opstellers van de brief hebben zichzelf omschreven als Franse soldaten in actieve dienst, behorend tot de jongere generatie van het leger die de afgelopen jaren daadwerkelijke gevechten heeft gezien.

Wij zijn wat de kranten ‘de vuurgeneratie’ hebben genoemd. Mannen en vrouwen, actieve soldaten, van alle legers en van alle rangen, van alle meningen, wij allen houden van ons land. Dat zijn onze enige aanspraken op roem. En hoewel wij ons volgens de wet niet onbedekt kunnen uiten, kunnen wij evenmin zwijgen“, luidt de brief.

In de brief wordt president Macron ervan beschuldigd “concessies” te doen aan het islamisme op Franse bodem, terwijl het leger van het land zijn bloed heeft vergoten om ertegen te vechten in “Afghanistan, Mali, de Centraal-Afrikaanse Republiek of elders.”

De auteurs hebben ook aangegeven dat ten minste sommigen van hen hebben deelgenomen aan de binnenlandse Operatie Sentinelle, gelanceerd na de verwoestende terreuraanslagen van Charlie Hebdo in 2015, en getuige zijn geweest van bepaalde etnisch-religieuze gemeenschappen in Frankrijk die volledig zijn gesegregeerd van de rest van het land.

Voor dergelijke gemeenschappen “betekent Frankrijk niets anders dan een voorwerp van sarcasme, minachting of zelfs haat“, zo luidt de brief.

Net als de vorige brief waarschuwt ook deze nieuwe brief de autoriteiten van de republiek voor een dreigende “burgeroorlog“, waarbij het voortbestaan van Frankrijk op het spel staat. “Nogmaals, er broeit een burgeroorlog in Frankrijk en u weet dat heel goed“, luidt de brief.

We hebben het niet over de uitbreiding van uw mandaten of de verovering van anderen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: