100.000 Franse ondertekenende petitie waarin wordt aangedrongen op militaire staatsgreep tegen Macron – CommonSenseTV

100.000-franse-ondertekenende-petitie-waarin-wordt-aangedrongen-op-militaire-staatsgreep-tegen-macron-–-commonsensetv

15-05-21 12:59:00,

608b26f385f540786f7a100c

Een groep actief Frans militair personeel heeft een nieuwe open brief gepubliceerd aan de president van het land, Emmanuel Macron, waarin zij hem waarschuwen voor een “burgeroorlog” die in het land broeit na alle “concessies” die hij heeft gedaan aan het islamisme.

De brief, die zondag laat in het conservatieve tijdschrift Valeurs Actuelles werd gepubliceerd, lijkt op een vergelijkbare toon als de boodschap die vorige maand door dezelfde outlet werd gepubliceerd. In tegenstelling tot de vorige, die werd ondertekend door 25 gepensioneerde generaals en soldaten in actieve dienst, is de nieuwe brief anoniem en staat open voor ondertekening door het grote publiek. Maandagmiddag 12.00 uur had het meer dan 100.000 handtekeningen aangetrokken.

De auteurs van de brief hebben zichzelf omschreven als Franse soldaten in actieve dienst, behorend tot de jongere generatie van het leger die de afgelopen jaren daadwerkelijke gevechten heeft meegemaakt.

“Wij zijn wat de kranten ‘de vuurgeneratie’ hebben genoemd. Mannen en vrouwen, actieve soldaten, van alle legers en van alle rangen, van alle meningen, we houden allemaal van ons land. Dit zijn onze enige aanspraken op roem. En hoewel we ons volgens de wet niet kunnen uitdrukken met ons gezicht onbedekt, is het even onmogelijk voor ons om te zwijgen ”, luidt de brief.

In de brief wordt president Macron ervan beschuldigd ‘concessies’ te hebben gedaan aan het islamisme op Frans grondgebied, terwijl het leger van het land zijn bloed heeft vergoten om ertegen te vechten in ‘Afghanistan, Mali, de Centraal-Afrikaanse Republiek of elders’.

De auteurs hebben ook aangegeven dat ten minste sommigen van hen hebben deelgenomen aan de binnenlandse operatie Sentinelle, gelanceerd na de verwoestende terroristische aanslagen van Charlie Hebdo in 2015, en getuige waren van bepaalde etnisch-religieuze gemeenschappen in Frankrijk die volledig los stonden van de rest van het land.

Voor dergelijke gemeenschappen “betekent Frankrijk niets anders dan een voorwerp van sarcasme, minachting of zelfs haat”, luidt de brief.

Net als de vorige brief waarschuwt deze nieuwe de autoriteiten van de republiek voor een op handen zijnde “burgeroorlog”, waarbij het bestaan ​​van Frankrijk op het spel staat. “Opnieuw broeit er een burgeroorlog in Frankrijk en dat weet u maar al te goed”, luidt de brief.

We hebben het niet over het verlengen van uw mandaten of het veroveren van anderen. 

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: