‘Het is echt belachelijk om mensen te dwingen richting dat afschuwelijke EU Digital Green Certificate’

‘het-is-echt-belachelijk-om-mensen-te-dwingen-richting-dat-afschuwelijke-eu-digital-green-certificate’

16-05-21 09:01:00,

Homepagina » Binnenland » ‘Het is echt belachelijk om mensen te dwingen richting dat afschuwelijke EU Digital Green Certificate’

in Binnenland 16 mei 2021 06:00

Zorgminister Hugo de Jonge zei het niet nodig te vinden dat GGD’s de coronavaccinatie in het gele boekje zetten. Hij vindt dat ‘te veel werk’ voor de GGD’s. Bovendien heeft het boekje volgens De Jonge geen internationale status.

Het gele vaccinatieboekje is een bewijs waar inentingen tegen bijvoorbeeld gele koorts of hepatitis A en B in worden geregistreerd. Sommige mensen nemen het mee naar priklocaties, maar GGD’s zijn niet altijd bereid de coronaprik in het boekje op te schrijven.

Het ministerie van Volksgezondheid licht op social media toe: “Voor coronavaccinaties heeft dit boekje geen officiële status. Er wordt gewerkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs als onderdeel van het Digitaal Groen Certificaat dat op EU-niveau wordt ontwikkeld.”

RIVM: deelnemer kan gele vaccinatieboekje meenemen

“Vragen? Waarom heeft hét gele boekje ineens geen officiële status meer?!” reageert Kamerlid Fleur Agema (PVV). “Het is echt belachelijk om dit internationaal erkende document te diskwalificeren en mensen te dwingen richting dat afschuwelijke EU Digital Green Certificate.”

Ex-verpleegkundige Marga Bult verwijst naar de uitvoeringsrichtlijn van het RIVM betreffende de coronavaccinatie, die op 12 mei voor het laatst is bijgewerkt. Daarin staat letterlijk, onder 10.6: “De deelnemer kan ook zelf het eigen gele vaccinatieboekje meenemen. Dan worden de stickers daarin geplakt.”

Alarmbellen

Het feit dat De Jonge zegt dat het gele vaccinatieboekje onvoldoende is om aan te tonen dat men tegen corona gevaccineerd is, doet bij Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) alarmbellen afgaan. “Het zou geen officiële status hebben, waardoor de app noodzakelijk is. Er moet en zal een app komen. Daar zit het grote risico in. Er wordt een digitale infrastructuur op poten gezet waarmee op afstand bepaald kan worden welke burgers toegang hebben tot bepaalde voorzieningen,” zei hij.

“Het is onmogelijk te zeggen wat een toekomstige regering hiermee gaat doen. Ook als wij totaal van corona af zouden komen, zou er een infrastructuur bestaan waarmee mensen de toegang tot het maatschappelijk leven ontzegd kan worden,” aldus Van Meijeren.

5 17 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info interessant?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: