Grote Reset is in ‘full swing’ en lijkt ‘onomkeerbaar’, waarschuwt Reformatorisch Dagblad

grote-reset-is-in-‘full-swing’-en-lijkt-‘onomkeerbaar’,-waarschuwt-reformatorisch-dagblad

18-05-21 06:47:00,

Homepagina » Buitenland » Grote Reset is in ‘full swing’ en lijkt ‘onomkeerbaar’, waarschuwt Reformatorisch Dagblad

in Buitenland 18 mei 2021 17:00

De Grote Reset is al in volle gang en lijkt onomkeerbaar, schrijft het Reformatorisch Dagblad. Dat komt volgens de krant vooral omdat we te maken hebben met onbeheersbare ontwikkelingen en met mondiaal kuddegedrag.

Er zijn een aantal ontwikkelingen die erop wijzen dat de Grote Reset al in volle gang is. Ten eerste zijn grote techbedrijven, met miljarden gebruikers, uitgegroeid tot nieuwe wereldmachten. Zij bepalen door middel van censuur wat wij wel en niet mogen weten.

Zeer discutabel

Daarnaast is er sprake van een financiële ‘reset’. Er wordt heel veel geld in de economie gepompt en de rente wordt zeer laag gehouden. Het risico bestaat dat de bubbels op den duur uiteenspatten. Ten derde trekt de overheid steeds meer macht naar zich toe. Denk bijvoorbeeld aan het vaccinatiepaspoort waarmee je kunt worden uitgesloten van bepaalde activiteiten.

De krant noemt tot slot de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel SDG’s genoemd, die een soort blauwdruk van de Grote Reset zijn. Geestelijk vader Klaus Schwab wil dat niet alleen landen, maar ook multinationals, actiegroepen en organisaties als de Gates Foundation meedoen, met als gevolg dat natiestaten nog verder verzwakken.

Volgens het Reformatorisch Dagblad overschatten mensen als Schwab de maakbaarheid van de wereld schromelijk en is de analyse die aan hun ideeën ten grondslag ligt ‘zeer discutabel’.Route 2030: hoe kunnen we versnellen om de SDG’s te behalen?

Over die SDG’s gesproken: woensdagochtend wordt in Den Haag een interactieve bijeenkomst georganiseerd waarin wordt ingegaan op de vraag hoe we kunnen versnellen om de SDG’s te behalen. Het gaat kennelijk nog niet snel genoeg.

Tijdens de bijeenkomst wordt besproken hoe het ervoor staat met de uitvoering van de SDG’s in en door Nederland en hoe we met elkaar en met de overheid kunnen versnellen om de doelen in 2030 te behalen.

Kim Putters zal uitleggen hoe de SDG’s een rol spelen in de advisering van de overheid door het Sociaal en Cultureel Planbureau. De invloedrijkste Nederlander zei recentelijk in de Volkskrant: “We moeten deze crisis integraal aanpakken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: