Verraden door politici, verraden door journalisten, verraden door dokters – Frontnieuws

verraden-door-politici,-verraden-door-journalisten,-verraden-door-dokters-–-frontnieuws

18-05-21 11:32:00, Het was Schopenhauer die zei: “… alle waarheid doorloopt drie stadia: Eerst wordt ze belachelijk gemaakt. Daarna wordt ze gewelddadig bestreden. Als laatste wordt ze als vanzelfsprekend aanvaard”, schrijft Dr. Vernon Coleman.

De geschiedenis heeft keer op keer aangetoond dat dit absoluut waar is voor alle pogingen om nieuwe, originele denkwijzen in de medische praktijk te introduceren.

De medische wereld heeft een lange geschiedenis van het promoten van nutteloze en gevaarlijke behandelingen, van verzet tegen verandering, zelfs wanneer deze wordt ondersteund door sterk bewijs, van het beschermen van bestaande praktijken (hoe schadelijk deze ook mogen zijn) en van het zich verzetten tegen nuttige praktijken.

Eeuwenlang geloofden artsen dat aderlating een waardevolle methode was om bijna alle ziekten te behandelen. Het gebruik van bloedzuigers en snijbladen om bloed bij patiënten te verwijderen was een standaardbehandeling die tot ver in het Victoriaanse tijdperk populair was bij de best geïnformeerde gezondheidswerkers (zowel artsen als apothekers) en werd toegepast bij hartfalen, hoofdpijn, koorts, longontsteking, depressie, botbreuken en zo ongeveer al het andere dat je kunt bedenken – inclusief bloedarmoede.

Chirurgen slepen hun messen aan hun schoenzolen en verzetten zich heftig tegen het bewijs dat dit buitengewoon gevaarlijk was om te doen. Tientallen jaren lang voerden chirurgen lobotomieën uit en behandelden zij patiënten met elektroshocktherapie (ECT). Op een gegeven moment was het mode voor chirurgen om grote stukken darm te verwijderen. Al deze dingen werden goedgekeurd, gepromoot en beschermd door het medisch establishment. Het is nu erger dan het ooit geweest is. Jaren geleden toonde ik aan dat een op de zes mensen in het ziekenhuis daar is omdat ze ziek zijn gemaakt door een arts. Bovendien heb ik aangetoond dat iatrogenese – door dokters veroorzaakte ziekte – vandaag de dag een van de drie belangrijkste oorzaken van dood en ernstige ziekte is. Het staat daar naast kanker en problemen met de bloedsomloop, zoals beroertes en hartkwalen. En er is buitengewoon overtuigend bewijs dat vaccinaties veel meer mensen doden dan ze redden.

Het medisch establishment verzette zich tegen Chadwick’s plannen voor betere afvoerkanalen en ze bespotten Dr. John Snow toen hij zei dat cholera werd verspreid door vuil drinkwater. Snow moest de hendel van een besmette pomp verwijderen om zijn punt te bewijzen. Het medisch establishment verzette zich tegen anesthesie, het principe van asepsis en het gebruik van vitamine C om scheurbuik te voorkomen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: