Duitsland: Groep deskundigen zet vraagtekens bij vermeende “overbevolking van Intensive Care bedden” – Allemaal nepnieuws? – DissidentNL

duitsland:-groep-deskundigen-zet-vraagtekens-bij-vermeende-“overbevolking-van-intensive-care-bedden”-–-allemaal-nepnieuws?-–-dissidentnl

19-05-21 01:07:00,

Intensive care units mogen niet overbelast raken door COVID-19 – dit is de voornaamste rechtvaardiging voor drastische ingrepen in ons dagelijks leven. Een nieuw document doet niet alleen twijfels rijzen over deze rechtvaardiging, maar ook over de economische oprechtheid van de betrokkenen. Het ministerie van Volksgezondheid ontkent dit ten stelligste.

De verklaring, “Zur intensivmedizinischen Versorgung in der SARS-2/COVID-19-Epidemie“, die zondag is vrijgegeven, zal waarschijnlijk veel stof doen opwaaien, meldt RT.de. De groep auteurs onder leiding van Prof. Dr. Matthias Schrappe, voormalig plaatsvervangend voorzitter van de Duitse Raad van Gezondheidsdeskundigen, die sedert het begin van de pandemie reeds herhaaldelijk haar bezwaren heeft geuit, heeft zich ditmaal gebogen over de betrouwbaarheid van de cijfers inzake de bezetting van bedden op de intensive care in Duitsland.

Deze bezettingscijfers zijn belangrijk omdat de federale regering bij de aanpak van COVID-19 tot doel heeft te vermijden dat de eenheden voor intensieve zorgen overbelast raken met COVID-19-patiënten en, vooral, dat er een dwang tot prioritering van de behandeling (“triage”) ontstaat. Hun betrouwbaarheid is dus rechtstreeks van invloed op de legitimiteit van de genomen maatregelen.

De groep van auteurs benadrukt nu dat in de loop van het hele jaar 2020 gemiddeld slechts vier procent van de intensive care-capaciteit daadwerkelijk werd opgeëist door COVID-19-patiënten. Hieruit concluderen zij:

“Een professionele onderbouwing van de officiële campagne (…) gebaseerd op de individuele angst om niet te kunnen worden opgenomen op de intensive care kan dus niet worden afgeleid.”

Duitsland heeft 33,9 bedden op de intensive care per 100.000 inwoners; Spanje (9,7) en Italië (8,6) hebben er aanzienlijk minder. Bij een incidentie van 100 (die momenteel zelfs wordt onderschreden) zou voor elke derde besmette persoon (niet zieke persoon!) een bed op de intensive care beschikbaar zijn.

Bovendien wordt dit grote aantal bedden op de intensive care nog intensiever gebruikt: Terwijl slechts één op vier COVID-19 ziekenhuispatiënten in Zwitserland en slechts één op negen in Italië op de intensive care werd opgenomen, was dat in Duitsland maar liefst 61 procent. Met andere woorden, in Duitsland belanden twee op de drie patiënten die wegens of met COVID-19 in het ziekenhuis worden opgenomen, op de intensive care. Het feit dat Duitsers over het algemeen ernstiger ziek zijn met COVID-19 dan patiënten in andere landen kan echter “met een hoge mate van waarschijnlijkheid worden uitgesloten”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: