Googlegate? – Climategate Klimaat

googlegate?-–-climategate-klimaat

19-05-21 08:13:00,

Bas Haan. Foto: Facebook-pagina Bas Haan.

De inwoners van Groningen hebben de NAM helemaal niet nodig om ongelukkig te worden. Daar zorgen hun eigen bestuurders wel voor.

Een bijdrage van Reynier Pronk.

Een voorbeeld: eigenaren en/of vaste huurders van vakantiehuizen worden, soms na vele jaren, door de nieuwe gemeente Midden Groningen uit hun huis gejaagd omdat ze er permanent wonen; er moet worden voldaan aan ‘regeltjes’. Voor welk probleem dit een oplossing is vertelt de gemeente niet. Ook niet bij navraag. Dat het tegen de landelijke trend in is, boeit B&W kennelijk ook niet. Handhaven zullen ze – de wet is de wet!

Nog geen vijftig kilometer hoger, wordt het land volgeplempt met windturbines. De afnemer van die (via ODE en belasting door burgers betaalde) groene stroom is, daar gaat-ie weer, een Datacenter van Google. Tot zover niets nieuws.

Het wordt pas spannend als er af en toe kuiperijen aan het licht komen, die ongetwijfeld slechts puntjes van (al dan niet smeltende) ijsbergen zijn.

Onlangs kwam in Nieuwsuur onderzoeksjournalist Bas Haan langs. Hij vertelde het volgende, ongelooflijke maar ware verhaal, dat volgens hem, en de in beeld gebrachte deskundigen een staartje moet krijgen.

Het interview met Bas Haan is hier te zien (vanaf 19.50).

Hoofdrolspelers zijn boer Wiertsema (gedupeerde 1) boer Bakker Bierum (BB, boze buurman), medeplegers: Notaris X, het geprivatiseerde, maar wel geheel in overheidshanden zijnde Seaport en de Provinciale Overheid zelf..Google wilde een Datacenter bouwen bij de Eemshaven. Die grond waarop het moest komen was van twee boeren. Wiersma’s grond werd onteigend en hij beurde daarvoor een redelijk bedrag. BB had meer grond maar wilde niet verkopen. Vervolgens werd boer Wiertsema misleid. De ‘overheid’ zoals hij het noemde, spelde hem op de mouw dat het datacenter er niet zou komen en daardoor ging de hele deal niet door. Omdat hij al een andere boerderij had gekocht kwam hij daardoor in geldnood.

Vervolgens sloeg BB, boze buurman toe en kocht Wiertsema’s grond voor een fractie van de prijs. Binnen afzienbare tijd werd vervolgens het gehele terrein officieel verkocht voor de aanleg van het datacenter én voor de hoofdprijs. En nu komt het: die grond is door de provincie, tegen alle regels in, niet getaxeerd! Hoe de prijs dan wel is bepaald,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: