Ligt verantwoordelijkheid voor gezondheid bij onszelf of bij de dokter? – EnerzijdsAnderzijds

ligt-verantwoordelijkheid-voor-gezondheid-bij-onszelf-of-bij-de-dokter?-–-enerzijdsanderzijds

19-05-21 09:02:00,

Naast de strijd om de cijfers rondom het virus, de bruikbaarheid van de PCR-test, loopt al langer het wetenschappelijke dispuut wat virussen eigenlijk zijn. Zijn het van buitenkomende vijanden en het lichaam ziek maken (Pasteur) of zijn het processen binnen het lichaam die niet de oorzaak maar het gevolg zijn van een ongezond lichaam (Béchamp).

Dit artikel is met toestemming overgenomen van bewusteburgers.be.

Louis Pasteur is momenteel de maat der dingen

Tot op de dag van vandaag beheerst de microbe-theorie van Pasteur de moderne geneeskunde. Zijn leer was en is simpel: je wordt ziek wanneer microben (of een bacterie of een virus) je lichaam binnenvallen. Wanneer je microben, virussen en bacteriën kan vermijden blijf je gezond. Mensen zouden weinig controle hebben over de binnenvallende microben, tenzij ze het juiste medicijn kunnen vinden om deze te doden.

Vanuit de microbe-theorie ontstaat het idee van pasteurisatie, dat wil zeggen het doden van de microben met waardevolle enzymen gevolgd door ultra pasteurisatie (die alle enzymen doodt), antibiotica, antiseptica en vaccins.

Vanuit deze leer is een enorme winstgevende geneesmiddelenindustrie ontstaan met allerlei soorten medicatie. Het is uitgegroeid tot de basis van het medisch denken, waardoor de verantwoordelijkheid voor de gezondheid van het individu is verschoven naar de medische professional. Als je gelooft dat medicatie je beter kan maken ga je naar de dokter wanneer je je ziek voelt. Je zal niet kijken naar de reacties van je lichaam die jou vertellen wat er met je aan de hand is. Je bestrijdt de symptomen zonder de oorzaken aan te pakken, waardoor je gemakkelijk de ziekte weer kan krijgen.

Een virus ontwikkelt zich IN het lichaam en niet buiten het lichaam!

ANTOINE BÉCHAMPBéchamp is overtuigd van het tegendeelPasteurs tijdgenoot Antoine Béchamp is het helemaal niet met hem eens. Hij komt tot de conclusie dat een ongezond immuunsysteem de reden is voor ziekte en niet het lichaam binnenvallende microben. Wanneer onze lichaamschemie in evenwicht is dan creëert de mens gezondheid, geen ziekte. Bechamp stelt dat menselijke ziektes ontstaan binnen de cellen van het lichaam zelf.

Hij ging er van uit dat bacteriën, microben, virussen en schimmels niet de oorzaak waren van de ziekte maar de schoonmaakploeg die ziek en dood weefsel komen opruimen.

Virussen zijn niets meer dan een oplosmiddel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: