Politieagent klaagt Rutte en Grapperhaus aan wegens ‘plegen van misdaden’

politieagent-klaagt-rutte-en-grapperhaus-aan-wegens-‘plegen-van-misdaden’

19-05-21 07:44:00,

Homepagina » Mens en Dier » Politieagent klaagt Rutte en Grapperhaus aan wegens ‘plegen van misdaden’

in Mens en Dier 18 mei 2021 21:15

Een politieagent klaagt de Staat der Nederlanden – minister Grapperhaus en premier Rutte – en het politiekorps aan omdat ze ‘rechten en grondrechten van talloze burgers negeren en afbreken door het opbreken van demonstraties en toepassing van redeloos geweld’. Hij sprak zijn aanklacht uit bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020. Hij voelt zich als Nederlands staatsburger, als mens, als echtgenoot en als vader van twee zoons ‘verplicht en genoodzaakt deze aanklacht uit te spreken’.

“Ik klaag hen aan omdat zij het politiekorps en alle mensen die daar deel van uitmaken dwingen mee te werken aan het negeren van wetten en grondrechten, in het bijzonder de politiewet en het recht op demonstreren,” zegt de agent.

Strafbare feiten

“Ik klaag hen aan wegens mishandeling en poging tot doodslag van weerloze ouderen, jongeren en alles daar tussenin. Voor het schenden van hun rechten door hen onwettig op te sluiten en hen vervolgens zonder aanklacht heen te zenden,” vervolgt hij.

De politieagent stelt dat de staat aanzet tot het plegen van strafbare feiten. “De minister die het korps aanstuurt en deze opdrachten geeft of het geweld toelaat zonder in te grijpen, pleegt een ambtsmisdrijf.”

“Nederland is geen veilig land wanneer je je uitspreekt tegen de overheid en de misdaden die de overheid pleegt. Sinds de coronacrisis is dat helderder dan ooit geworden en pleegt de overheid haar misdaden steeds openlijker,” aldus de diender.

Gewetensbezwaarde politieagenten treden naar buiten

Op de website van de BPOC2020 staan inmiddels 60 transcripties van politieverhoren. Er hebben zich zo’n 100 agenten gemeld bij de commissie. In juni brengt zij het speciale politierapport uit.

Tegelijkertijd met de presentatie van het rapport zullen de gewetensbezwaarde politieagenten naar buiten treden. Zij geven dus de anonimiteit op. “We verwachten dat dit een grote impact zal hebben en er veel media-aandacht zal zijn,” schrijft de commissie in haar nieuwsbrief.

[BPOC]

4.8 108 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: