Wereld Economisch Forum dringt er bij bedrijven op aan om ongevaccineerde werknemers te ontslaan als onderdeel van ‘Great Jobs Reset’ – Frontnieuws

wereld-economisch-forum-dringt-er-bij-bedrijven-op-aan-om-ongevaccineerde-werknemers-te-ontslaan-als-onderdeel-van-‘great-jobs-reset’-–-frontnieuws

19-05-21 02:11:00,

Het Economisch Wereldforum heeft afgelopen maandag laten weten dat het er voorstander van is dat werknemers gedwongen worden te kiezen tussen het nemen van een van de vier omstreden Covid-vaccins, of werkloos worden als ze ervoor kiezen het vaccin niet te nemen. Na hevige reacties verwijderde het forum de oorspronkelijke tweet en plaatste het een nieuw bericht met dezelfde afbeelding en een aangepast onderschrift.

“Haal je COVID-19 prik – of je kunt gevolgen ondervinden van je werkgever #COVID19 #JobsReset21”, stond er in de oorspronkelijke tweet die op maandag werd gepost. De tweet ging vergezeld van een kleurrijk plaatje met de vermeende peilingscijfers van bedrijven die werknemers zouden ontslaan omdat ze het vaccin niet hebben genomen.

In een artikel op de WEF-website waarnaar in de berichten werd gelinkt, worden verschillende beweringen gedaan op basis van opiniepeilingen, zoals: “Veertig procent van de in een nieuw rapport ondervraagde bedrijven eist dat alle werknemers worden ingeënt tegen COVID-19”, “Werknemers zullen door 32% van de bedrijven worden aangemoedigd maar niet verplicht om een vaccinatie te krijgen”, en “Zorgen over de geestelijke gezondheid en burn-out zijn sinds het begin van de pandemie hoger op de agenda komen te staan”.

Nadat het WEF hevige reacties op de tweet had ontvangen, verwijderde het deze en plaatste het dinsdag in stilte een bericht met de afbeelding en de link, maar met een andere kop: “Peiling: Zullen werknemers verplicht worden om de COVID-19 vaccinatie te krijgen? #COVID19 #JobsReset21”. De reacties op de nieuwe post werden al snel gevuld met screenshots van de eerste verwijderde tweet.

Survey: Will employees be required to get the COVID-19 vaccination? https://t.co/QKP92cRXmh #COVID19 #JobsReset21 pic.twitter.com/kJeG8aIfdG

— World Economic Forum (@wef) May 18, 2021

Informatie op de WEF-website beschrijft enkele van de onderwerpen die zullen worden besproken op het 2021 Jobs Reset forum in Genève, Zwitserland, zoals “Fighting systemic racism: 56 companies form global coalition to bring racial justice to the workplace,” beschreven als “Een nieuw Forum-initiatief gesteund door bedrijfsleiders heeft tot doel nieuwe wereldwijde normen vast te stellen voor raciale en etnische rechtvaardigheid in het bedrijfsleven”.

De Great Reset is een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door het WEF.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: