Filmpje: ‘Dit is waarom mensen zo vijandig tegenover viroloog Marc Van Ranst staan’

filmpje:-‘dit-is-waarom-mensen-zo-vijandig-tegenover-viroloog-marc-van-ranst-staan’

21-05-21 02:56:00,

Homepagina » Mens en Dier » Filmpje: ‘Dit is waarom mensen zo vijandig tegenover viroloog Marc Van Ranst staan’

Foto: Marc Van Ranst (Vlaams Parlement)

in Mens en Dier 21 mei 2021 13:30

Viroloog Marc van Ranst, het gezicht van de corona-aanpak in België, zit op dit moment met zijn gezin ondergedoken vanwege ‘ernstige bedreigingen’. Hij zou net als een aantal andere kopstukken uit de Belgische corona-aanpak worden bedreigd door beroepsmilitair Jurgen Conings. Er is al enkele dagen een klopjacht gaande.

De laatste tijd is er veel aandacht geweest voor een video uit 2019 waarin Van Ranst uitlegt hoe je een verhaal over een pandemie in de markt moet zetten. Volgens professor Mattias Desmet is deze video een ‘must-see’. “Ik kan hem ten zeerste aanbevelen, hij is interessant voor iedereen,” zei hij.

De ware Van Ranst

Van Ranst legt in de video onder andere uit hoe je mensen angst kunt aanjagen door sterfgevallen te voorspellen die sowieso elk jaar plaatsvinden. Hij legt daarnaast uit hoe je bij een pandemie de aandacht naar je toe moet trekken en de spreekbuis moet worden. Hij doet ook uit de doeken wat je de mensen moet wijsmaken om ze onder de duim te houden.

Dit fragment gaat al geruime tijd rond, maar vast niet iedereen heeft de ware Van Ranst al een keer gezien, schrijft Statenlid Daniël Osseweijer (FVD) over onderstaand filmpje:

Dit is waarom mensen zo vijandig tegenover Marc van Ranst staan. Angst gebruiken om vaccins te slijten, en er nog eens bij staan te lachen ook. pic.twitter.com/cfcSlyqI4w

— Henk de Vries (@hnkdvrs) May 19, 2021

De uitspraken van Van Ranst zijn niet onomstreden. In juni vorig jaar vroeg ene Annie B. om ‘tips voor horecazaken die dreigen failliet te gaan’ als gevolg van de coronamaatregelen. “Ja, een gouden tip,” antwoordde de viroloog. “Zorg dat je meer inkomsten hebt dan uitgaven. Probeer dan nog maar eens failliet te gaan.” Hij verwijderde de tweet, maar screenshots deden de ronde in horecakringen en zetten er kwaad bloed.

Toen parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) in 2019 met de dood werd bedreigd, noemde Van Ranst hem ironisch genoeg een ‘loser’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: