Onderzoek naar verhoging vaccinatiebereidheid – EnerzijdsAnderzijds

onderzoek-naar-verhoging-vaccinatiebereidheid-–-enerzijdsanderzijds

22-05-21 08:51:00,

Aan de Berlijnse Humboldt Universiteit is onlangs een onderzoek uitgevoerd om een antwoord te geven op de vraag: hoe kan de vaccinatiebereidheid worden verhoogd. Het onderzoek is uitgevoerd samen met de Amerikaanse Columbia University. Drie instrumenten werden onderzocht: toekennen/onthouden van vrijheden, financiële vergoeding en vaccinatie bij lokale dokters. Het onderzoek is uitgevoerd onder 20.500 online respondenten in Duitsland. Conclusie: alles kan helpen om de ‘besluitelozen’ over de streep te trekken, behalve de ‘echte’ besluitelozen.

Alexander Humboldt van de gelijknamige universiteit in Berlijn. Foto: Jens Junge via Pixabay Wetenschap of politiek

Het onderzoek, of haar opdrachtgevers, gaan er (nog steeds) van uit dat er sprake is van een ‘pandemie’, in weerwil van de niet excessieve uitwerking op de sterfte: mét of zonder Covid-19 sterven mensen gemiddeld rond het 83e levensjaar.
Op de aanname van een ‘pandemie’ rust het beleid dat een groot deel van de bevolking moet zijn ‘gevaccineerd’ voordat de verspreiding van het virus kan worden gestopt. Het onderzoek vermeldt niet wie opdracht tot het onderzoek zou hebben gegeven. Wel is duidelijk dat een specifiek onderdeel van de universiteit dit onderzoek heeft uitgevoerd: Contestations of the Liberal Script (SCRIPTS).
Met dit instituut gaat wetenschap vloeiend over in politiek. Zo stelt het instituut op haar website:
Autoritaire heersers zoals de Russische president Vladimir Poetin, de Hongaarse leider Viktor Orbán, de secretaris-generaal van de Chinese Communistische Partij Xi Jinping en niet op staatsniveau opererende gewapende groeperingen zoals Islamitische Staat werpen zich op agressieve wijze op als tegenstanders van dit model van orde. Tegelijkertijd winnen rechts-populistische bewegingen, zoals de AfD-partij in Duitsland, aan kracht in liberale samenlevingen, waar zij de grondslagen van de liberale orde aanvallen. Transnationale netwerken van autoritaire heersers en populisten verbinden deze actoren.

Vaccinatiebereidheid valt tegen

Het is de autoriteiten (en ongetwijfeld de farmaceutische industrie) al jaren een doorn in het oog dat de bereidheid om zich te laten vaccineren geleidelijk afneemt. Diverse mondiale congressen hebben aan de vooravond van deze ‘pandemie’ over dit onderwerp plaatsgevonden. Het kan een verklaring zijn waarom dit virus zo ‘in de markt gezet wordt’ in de hoop dat de vaccinatiebereidheid weer een stijgende tendens zal laten zien.
Uit een onderzoek gepubliceerd in oktober 2020 in Nature Magazine valt op te maken dat bij een onderzoek onder 13.426 mensen in 19 landen ‘71,5% van de deelnemers zei dat ze zeer of enigszins waarschijnlijk een COVID-19-vaccin zouden nemen,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: