Zoals vóór Corona: bruisend (nacht)leven in Moskou – Frontnieuws

zoals-voor-corona:-bruisend-(nacht)leven-in-moskou-–-frontnieuws

23-05-21 10:09:00, Het voelde als tijdreizen, naar een ander tijdperk, vóór Corona, schrijft auteur Reitschuster. Zodra je in Moskou aankomt, kun je je ogen niet geloven. Al op de luchthaven zijn veel mensen op weg zonder mondkapje, hoewel dat daar is voorgeschreven.

De taxichauffeur draagt ook geen mondkapje en is verbaasd als ik hem vertel over de Corona-regels in Duitsland. “Ik heb altijd passagiers uit het westen die hun ogen hier niet kunnen geloven. Moet allemaal echt heftig zijn met jullie daar”.

Hij vraagt me naar details over wat gesloten en open is in Duitsland. Dan zegt hij. “Je moet je voelen alsof je uit de gevangenis bent!” In Moskou, vertelt hij me, is alles open. En rijdt extra – en zonder extra kosten – een lange omweg rond het Kremlin en door het centrum om me te laten zien hoe de hele stad zaterdagavond viert. Een welkome omweg die me verbijsterd achterlaat. Verbijsterd omdat het verschil met Duitsland zo groot is.

Na middernacht maakte ik een snelle tour door de stad – om het live voor u uit te zenden. U kunt mijn nachtopname over mijn eerste indrukken en ervaringen in de Russische hoofdstad hier bekijken. Na de opnames eindigde de wandeling bij het politiebureau – waar ik wat tijd doorbracht. Pas nu rond vier uur ben ik terug in het hotel, wat geld armer en vele indrukken rijker. Hier is de video met de ongelooflijke scènes uit een andere wereld:

Zweden als bewijs: lockdowns beschermen niemand

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: