“Bezit niets en wees gelukkig”: De Great Reset’s Visie van de Toekomst – Frontnieuws

“bezit-niets-en-wees-gelukkig”:-de-great-reset’s-visie-van-de-toekomst-–-frontnieuws

24-05-21 07:50:00,

De jaarlijkse bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) eind januari in Davos, Zwitserland, brengt internationale zakelijke en politieke leiders, economen en andere vooraanstaande personen samen om globale vraagstukken te bespreken.

Gedreven door de visie van zijn invloedrijke CEO Klaus Schwab, is het WEF de belangrijkste drijvende kracht achter de dystopische “great reset”, een tektonische verschuiving die van plan is te veranderen hoe wij leven, werken en met elkaar omgaan, schrijft Colin Todhunter op off-guardian.org.

De grote reset brengt een transformatie van de samenleving met zich mee die resulteert in permanente beperkingen van fundamentele vrijheden en massabewaking, aangezien hele sectoren worden opgeofferd om het monopolie en de hegemonie van farmaceutische bedrijven, hightech/big data giganten, Amazon, Google, grote globale ketens, de digitale betalingssector, biotech concerns, enz. te versterken.

Met behulp van COVID-19 lockdowns en beperkingen om deze transformatie door te drukken, wordt de grote reset uitgerold onder het mom van een “Vierde Industriële Revolutie” waarbij traditionele ondernemingen failliet moeten gaan of opgaan in monopolies, waardoor grote delen van de pre-COVID-economie in feite worden stilgelegd. Economieën worden “geherstructureerd” en veel banen zullen worden uitgevoerd door AI-gestuurde machines.

In een korte video die op de social media te zien is, voorspelt het WEF dat je tegen 2030 “niets meer zult bezitten en gelukkig zult zijn”.

Een blij lachend gezicht wordt afgebeeld terwijl een drone een product aflevert bij een huishouden, ongetwijfeld online besteld en verpakt door een robot in een gigantisch Amazon-magazijn: “geen mensen waren betrokken bij de fabricage, verpakking of levering van dit product”; wees gerust, het is virus- en bacterievrij – want zelfs in 2030 zullen ze het angstverhaal levend en wel moeten houden om de volledige dominantie over de bevolking te behouden.

De werklozen (en dat zullen er veel zijn) zullen op een soort universeel basisinkomen worden geplaatst en hun schulden worden kwijtgescholden (schulden en faillissementen op massale schaal zijn het doelbewuste resultaat van lockdowns en beperkingen) in ruil voor het afstaan van hun bezittingen aan de staat of beter gezegd de financiële instellingen die deze grote reset helpen aansturen.

Het WEF zegt dat het publiek alles zal “huren” wat het nodig heeft: het recht op eigendom wordt ontnomen onder het mom van “duurzame consumptie” en “het redden van de planeet”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: