Klokkenluiders: Facebook onderdrukt feiten die mensen kunnen weerhouden van vaccinatie – Frontnieuws

klokkenluiders:-facebook-onderdrukt-feiten-die-mensen-kunnen-weerhouden-van-vaccinatie-–-frontnieuws

25-05-21 01:47:00,

Zoals twee ingewijden van Project Veritas hebben meegedeeld, verricht Facebook agressieve stappen om inhoud, inclusief feitelijk materiaal, waarin kritiek wordt geuit op Covid-19 vaccins, te onderdrukken, bericht rt.com.

De media waakhond organisatie publiceerde een interne Facebook memo betreffende “Vaccine Hesitancy Comment Demotion”. Het beleid is erop gericht om “de blootstelling van gebruikers aan aarzelingen over vaccins drastisch te verminderen”, zo staat in het document.

Een ander document dat is uitgelekt naar Project Veritas bespreekt hoe “niet-overtredende inhoud” die vragen oproept over vaccinatie, “en daarmee bijdraagt aan aarzeling of weigering van vaccins”, moet worden gemarkeerd en gecategoriseerd.

Reacties kunnen worden “afgewaardeerd” als ze worden bestempeld als een directe of indirecte ontmoediging van mensen om zich te laten vaccineren. Het maakt niet uit of de inhoud feitelijk juist is, meldt Project Veritas, onder verwijzing naar de uitgelekte documenten.

BREAKING: @Facebook Whistleblowers Expose LEAKED INTERNAL DOCS Detailing New Effort to Secretly Censor Vaccine Concerns on a Global Scale#ExposeFacebook pic.twitter.com/8VBYQSdxlz

— veritastips@protonmail.com🇺🇸 (@EricSpracklen) May 25, 2021

Volgens het beleid moeten “schokkende verhalen” over bijwerkingen in verband met de vaccins worden onderdrukt, zelfs als het gaat om “mogelijk of werkelijk ware gebeurtenissen of feiten die aanleiding geven tot bezorgdheid over de veiligheid”. Het bedrijf legt uit dat dergelijke inhoud moet worden ontmoedigd omdat het “in bepaalde contexten een belemmering voor vaccinatie zou kunnen vormen”.

Facebook zou zich ook richten op reacties waarin wordt beweerd dat vaccinatie niet nodig is vanwege de lage sterftecijfers bij Covid-19, of waarin wordt gepleit voor natuurlijke kudde-immuniteit tegen het virus, omdat dergelijke standpunten worden beschouwd als “indirecte ontmoediging” die de vaccinatie-inspanningen zou kunnen schaden.

Een van de Facebook klokkenluiders die contact opnam met Project Veritas zei dat iedereen die vraagtekens zet bij het “narratief” van “neem het vaccin, het vaccin is goed voor je”, “eruit zal worden gepikt”.

Een tweede insider van het bedrijf, geïdentificeerd als een datacenter technicus, zei dat Facebook werkt aan het censureren van alle inhoud die kritisch kan worden geacht over vaccins.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: