“Killer-vaccin” – Canadese militair beschuldigd van muiterij – Frontnieuws

“killer-vaccin”-–-canadese-militair-beschuldigd-van-muiterij-–-frontnieuws

27-05-21 08:14:00, © Felton Davis / Flickr (CC BY 2.0) Een Canadese militair is aangeklaagd wegens muiterij nadat hij soldaten en anderen deelnemers bij een bijeenkomst had opgeroepen te stoppen met het verstrekken van vaccins. De  aspirant-officier kan in het ergste geval levenslang krijgen.

Een lid van de Canadese strijdkrachten is beschuldigd van het aanzetten tot ongehoorzaamheid van degenen die betrokken zijn bij de distributie van vaccins, aldus het Canadese ministerie van Nationale Defensie. Officierskandidaat Ladislas Kenderesi werd ten laste gelegd dat hij anderen probeerde over te halen tot deelname aan een muiterij “en omdat hij zich schandalig zou hebben gedragen, een officier onwaardig”.

Kenderesi werd op 12 mei door de nationale opsporingsdienst van de Canadese strijdkrachten in staat van beschuldiging gesteld in verband met een anti-lockdown betoging in Toronto op 5 december 2020.

“Een onderzoek werd kort daarna gestart en het uniform van de persoon werd in december 2020 in beslag genomen”, zoals de.rt.com meldt.

Op de beelden is te zien hoe Kenderesi vorig jaar op het podium de menigte toespreekt in zijn militaire uniform en met zijn naamplaatje.

Hij bedankte de aanwezigen voor het feit dat ze de “moed” hadden om de regering te komen vertellen dat “tirannie niet over Canadezen heerst”.

Hij noemde het COVID-19 vaccin een “killer-vaccin” met onbekende bijwerkingen en drong er bij militairen in actieve dienst, vrachtwagenchauffeurs en anderen die betrokken zijn bij de distributie van vaccins op daarmee te stoppen.

“Ik vraag het leger, de diensten, vrachtwagenchauffeurs, dokters, ingenieurs, wat je ook bent: accepteer dit onwettige bevel om dit vaccin te verspreiden niet”.

Kenderesi, die lid is van het Reserve Cadet Instructor Cadre in Ontario, wordt nu aangeklaagd op grond van de National Defence Act.

Woordvoerder Dan Le Bouthillier van het ministerie van Defensie zei dat de aanklachten momenteel in afwachting zijn van verwijzing door de militaire rechterlijke macht. “OCdt Kenderesi is na het incident in december 2020 van zijn militaire taken ontheven”, aldus Le Bouthillier.

Op een GoFundMe-pagina, opgezet om de juridische kosten van de officier te financieren, staat dat Kenderesi levenslang kan krijgen als hij wordt veroordeeld voor de vermeende overtreding.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: