Meer overlijdens na Pfizer-vaccin dan AstraZeneca: dit zijn de (geheime) cijfers

meer-overlijdens-na-pfizer-vaccin-dan-astrazeneca:-dit-zijn-de-(geheime)-cijfers

27-05-21 08:29:00,

Homepagina » Buitenland » Meer overlijdens na Pfizer-vaccin dan AstraZeneca: dit zijn de (geheime) cijfers

Foto: Unsplash

in Buitenland 27 mei 2021 17:00

Mensen die het coronavaccin van Pfizer krijgen, hebben een grotere kans om te sterven dan mensen die kiezen voor AstraZeneca, blijkt uit een document van Astra dat in handen is van persbureau Sputnik. De farmareus bevestigt het rapport te hebben opgesteld. “De informatie was niet bedoeld voor publicatie,” zei een woordvoerder.

Uit het rapport blijkt dat het aantal sterfgevallen per miljoen doses in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Noorwegen, Oostenrijk en Italië na Pfizer gemiddeld genomen bijna drie keer hoger ligt in vergelijking met AstraZeneca.

Volgens cijfers die zijn aangeleverd door overheden en toezichthouders registreerde Frankrijk 45,3 overlijdens per miljoen doses na Pfizer. In het geval van AstraZeneca waren dat er 17,9. In Duitsland: 29,9 en 6,5; in Groot-Brittannië: 20,7 en 24,2; in Noorwegen: 164,3 en 44,6; in Oostenrijk: 47,5 en 7,5; en in Italië: 10,9 en 7,3.

Stoppen

Eerder werd het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin tijdelijk gepauzeerd. Sommige landen zijn er helemaal mee gestopt. Noorwegen besloot op 12 mei om de vaccinatiecampagne met AstraZeneca definitief niet te hervatten. Een adviescommissie had de regering eerder aangeraden het vaccin uit de vaccinatiecampagne te halen vanwege het risico op bijwerkingen na een inenting.

Enkele dagen laten gaf ook Oostenrijk aan te stoppen met het toedienen van het coronavaccin van AstraZeneca zodra de voorraad gebruikt is. Gezondheidsminister Wolfgang Mückstein zei dat de reputatie van het middel ook meespeelde in de beslissing om ermee te stoppen.

Pfizer: méér risico

In april kondigde Denemarken als eerste Europese land aan te stoppen met inenten met het AstraZeneca-vaccin. Er waren verschillende gevallen geconstateerd van een vorm van trombose, vooral bij vrouwen onder de 60.

Uit gegevens van de vaccinmaker blijkt dus dat gevaccineerden meer risico lopen als ze de Pfizer-prik krijgen.

[Sputnik]

4.6 53 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: