Ook deze organisaties schuiven aan bij informateur Hamer: ‘Waarom nog stemmen, vraag je je haast af’

ook-deze-organisaties-schuiven-aan-bij-informateur-hamer:-‘waarom-nog-stemmen,-vraag-je-je-haast-af’

27-05-21 08:19:00,

Homepagina » Binnenland » Ook deze organisaties schuiven aan bij informateur Hamer: ‘Waarom nog stemmen, vraag je je haast af’

Foto: Mariëtte Hamer (Kennisland CC BY-SA 2.0)

in Binnenland 27 mei 2021 15:30

Vandaag schoven bij informateur Mariëtte Hamer vertegenwoordigers van allerlei natuur- en milieuorganisaties aan, waaronder Urgenda, de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en Natuurmonumenten. Inge Lengton, chef politieke redactie van De Telegraaf, slingerde een tweet de wereld in die nogal wat losmaakt: “Waarom nog stemmen, vraag je je haast af.”

Urgenda schuift nu ook bij informateur aan, met trits aan andere belangenorganisaties. Waarom nog stemmen, vraag je je haast af. pic.twitter.com/FB2JYDS0nn

— Inge Lengton (@IngeLengton) May 27, 2021

Haar collega Wierd Duk schreef: “Dit is toch niet meer te verkopen, joh? Business as usual, de lobbycratie bepaalt het beleid. Maar er is geen ‘kartel’.” Waarop Statenlid Eric Jensen (JA21) reageerde: “Niet te verkopen? Nou, het gaat ze prima af. En niemand die aan de bel trekt: de Kamer vindt het ook allemaal best.”

Geen enkel democratisch mandaat

Historicus Roelof Bouwman, die schrijft voor Elsevier Weekblad, voegde toe: “De PvdA-informateur praat vandaag met door de overheid gefinancierde ‘milieuorganisaties’. Want anders dan gewone burgers hebben groene bobo’s niet alleen stemrecht, maar worden ze ook persoonlijk gehoord bij de kabinetsformatie.”

Ook politieke partijen laten van zich horen. Zo zei Forum voor Democratie over de ongekozen klimaatorganisaties: “Zij hebben geen enkel democratisch mandaat om aan tafel te zitten. Alleen de op 17 maart verkozen partijen hebben dat.”

‘Duurzame economie’ en ‘inclusieve samenleving’

Hamer zei vandaag dat ze in het regeerakkoord plannen wil opnemen voor een ‘duurzame economie’, een ‘inclusieve samenleving’ en ‘digitalisering en internationalisering’. Ze liet dat weten in een stuk dat alle fractievoorzitters hebben gekregen.

Ze vertelde partijleiders ook dat ze zoekt naar een coalitie ‘die het acute steun- en herstelbeleid verder kan vormgeven’. Build Back Better dus.

4.3 41 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: