Fauci in 2012 over virusexperimenten: risico op lab-ongeluk (en pandemie) is moeite waard

fauci-in-2012-over-virusexperimenten:-risico-op-lab-ongeluk-(en-pandemie)-is-moeite-waard

29-05-21 01:57:00,

Homepagina » Mens en Dier » Fauci in 2012 over virusexperimenten: risico op lab-ongeluk (en pandemie) is moeite waard

in Mens en Dier 29 mei 2021 15:30

De Amerikaanse topviroloog Anthony Fauci heeft in 2012 gezegd dat de potentiële voordelen van het manipuleren van virussen via het zogeheten gain of function-onderzoek opwegen tegen de risico’s, in dit geval een lab-ongeluk gevolgd door een pandemie. Dat schrijft The Australian.

“Wat als die wetenschapper besmet raakt met het virus, wat leidt tot een uitbraak en uiteindelijk een pandemie tot gevolg heeft?” schreef Fauci in 2012 voor de American Society for Microbiology. “Wetenschappers die werkzaam zijn binnen dit veld zullen wellicht zeggen – zoals ik zelf heb gezegd – dat de voordelen van dergelijke experimenten en de kennis die eruit voortkomt opwegen tegen de risico’s.”

Dr. Fauci is het wetenschappelijke gezicht van de Amerikaanse aanpak van de coronacrisis, maar ligt nu onder vuur vanwege zijn rol bij de financiering van radicale experimenten die zijn uitgevoerd binnen het Wuhan Instituut voor Virologie.

Erdoorheen geramd

In eerste instantie beweerde hij dat corona niet kan zijn ontsnapt uit het laboratorium in Wuhan. Op 11 mei draaide hij 180 graden en zei hij dat hij er ‘niet van overtuigd is’ dat het virus in de natuur is ontstaan en dat autoriteiten moeten zien te achterhalen ‘wat er precies is gebeurd’.

Gain of function-experimenten zijn erop gericht om virussen makkelijker overdraagbaar of meer ziekmakend te maken dan ze in de natuur zijn. Fauci heeft het gain of function-onderzoek er in december 2017 zonder goedkeuring ‘doorheen geramd’.

In het duister gehouden

Volgens meerdere functionarissen uit Donald Trumps regering heeft dr. Fauci de financiering van het onderzoek niet besproken met het Witte Huis. “Het is er doorheen geramd,” zei één functionaris. De nationale veiligheidsraad, de president en het Witte Huis werden ‘in het duister gehouden’.

Het Witte Huis maakte in 2014 bekend geen nieuwe subsidies meer te verstrekken aan gain of function-onderzoek. Daar heeft Fauci dus verandering in gebracht.

BOMBSHELL! Dr Fauci in 2012 wrote that “gain of function” research to juice up bat viruses was worth risking a pandemic: “the benefits of such experiments and the resulting knowledge outweigh the risks.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: