Zweden geeft toe dat mensen niet in hoger percentage sterven door pandemie – Frontnieuws

zweden-geeft-toe-dat-mensen-niet-in-hoger-percentage-sterven-door-pandemie-–-frontnieuws

29-05-21 07:48:00, Statistieken tonen aan dat het totale sterftecijfer in Zweden in feite in de jaren 1990 en 2000 hoger lag dan tijdens de huidige pandemie.

De officiële Zweedse staatsstatisticus Örjan Hemström verscheen onlangs in een documentaire van een uur die werd uitgezonden op de linkse Zweedse televisiezender SVT. Tijdens het interview onthulde hij dat het totale aantal sterfgevallen tijdens de pandemie van het Coronavirus lager is dan tijdens enige andere pandemie in de afgelopen honderd jaar. Bovendien zijn de sterfgevallen zelfs lager dan tijdens sommige perioden waarin er helemaal geen pandemie was, schrijft rairfoundation.com.

Ondanks de lage sterftecijfers heeft Zweden in januari voor het eerst sinds het begin van de pandemie een verplichte lockdown ingesteld.

Zweden was een van de weinige landen ter wereld die niet dezelfde strenge volksgezondheidsmaatregelen hebben opgelegd als in de rest van Europa. In plaats daarvan vertrouwde de Zweedse regering er vooral op dat het publiek de officiële gezondheidsaanbevelingen vrijwillig opvolgde.

Uit de statistieken blijkt dat het totale sterftecijfer in Zweden in de jaren 1990 en 2000 zelfs hoger lag dan tijdens de huidige pandemie. Ondanks deze verhelderende statistieken heeft Zweden de eerste lockdown van het land sinds het begin van de Coronapandemie doorgevoerd.

In januari keurden de Zweedse wetgevers een noodwet goed die de linkse regering toestaat “speciale beperkingen in te voeren voor zowel bepaalde activiteiten als plaatsen”, – zoals vermeld in een verklaring op de website van het parlement.

De wet staat de regering toe het aantal mensen in winkels, bedrijven en openbare gelegenheden, waaronder theaters en zwembaden, te beperken. De autoriteiten kunnen ook boetes opleggen aan personen die de regels inzake het Coronavirus overtreden, en bedrijven bevelen te sluiten in geval van overtredingen.

De maatregelen hebben burgers woedend gemaakt, omdat zij schade ondervinden aan hun bedrijf en hun leven te lijden hebben onder de verschillende voorschriften die naar verluidt vanwege het Coronavirus zijn opgelegd.

Bekijk de volgende clip uit de SVT-documentaire met demograaf Örjan Hemström. Zoals de officiële Zweedse staatsstatisticus laat zien, is het Coronavirus de minst dodelijke pandemie geweest sinds 1900. Het aantal sterfgevallen tijdens pandemieën zoals de Hongkong-griep en de Spaanse griep ligt veel hoger dan bij het Coronavirus.

Berichtgeving & video via rairfoundation.com.

-Maar hoeveel meer dan normaal stierven er tijdens het Coronavirusjaar 2020?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: