‘Compleet genegeerd’ door de media: ‘1 miljoen betogers’ overspoelen Londen voor vrijheidsmars

‘compleet-genegeerd’-door-de-media:-‘1-miljoen-betogers’-overspoelen-londen-voor-vrijheidsmars

30-05-21 04:41:00,

Homepagina » Buitenland » ‘Compleet genegeerd’ door de media: ‘1 miljoen betogers’ overspoelen Londen voor vrijheidsmars

Foto: Coronademonstratie in Londen (Callum Darragh CC0)

in Buitenland 30 mei 2021 17:40

In Londen was gisteren een gigantische menigte op de been om te protesteren tegen het coronabeleid. Honderdduizenden mensen liepen door de straten van de Britse hoofdstad. Sommige schattingen gaan uit van een miljoen betogers.

In de media was er nauwelijks aandacht voor de massabetoging. Bij de BBC en Sky bleef het stil en ITV had het over ‘honderden’ betogers die deelnamen aan ‘een anti-coronavaccindemonstratie’. “Dat de media het nieuws over de massademonstraties van de afgelopen weken in Londen compleet negeren, zegt echt alles. De media zijn het virus,” schrijft journalist Annelies Strikkers.

Not on the news #londonprotest #London pic.twitter.com/jIgP8mujj3

— Steve (@IamStevacus) May 29, 2021

Politicus David Kurten, voorheen verbonden aan de UK Independence Party, schatte dat de demonstratie nog groter was dan de vorige. “We zijn allemaal buiten, gewone mensen, we dragen geen mondkapjes, nemen geen vaccins en eisen dat de overheid ons onze burgerlijke vrijheden teruggeeft die zij nooit had mogen afnemen,” zei hij.

The biggest ever London Freedom Rally has begun. pic.twitter.com/d08Kg116sY

— David Kurten (@davidkurten) May 29, 2021

Steeds meer landen

In steeds meer landen worden regelmatig coronademonstraties georganiseerd. Mensen hekelen het zwabberende overheidsbeleid: we moesten korte tijd in lockdown om ‘de curve af te vlakken’ zodat de zorg niet overbelast zou raken, maar vervolgens werden er steeds weer nieuwe redenen bedacht om de lockdown te kunnen verlengen.

Zo waarschuwde de Britse premier Boris Johnson onlangs dat de beloofde versoepelingen mogelijk uitgesteld worden als gevolg van de ‘Indiase variant’.

Make sure you get the numbers right this time @BBCNews @itvnews @SkyNews @Channel4News @LBC #londonprotest pic.twitter.com/6YgUKbya3h

— Alan D Miller (@alanvibe) May 29, 2021

London is alive. London is awake!
I’m sure BBC will tell you this is 1-200 anti-vaxxers 😅 pic.twitter.com/SKvWfp6ryy

— Adam Stratford 🙂 🇬🇧/🇮🇷 (@Adam_Stratford_) May 29,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: