Haal het lokaal en schakel de multinationals uit – De Lange Mars Plus

haal-het-lokaal-en-schakel-de-multinationals-uit-–-de-lange-mars-plus

30-05-21 04:42:00, Voorbeeld van haal lokaal: bestelboer Onderweg naar een parallelle samenleving die minder of in het geheel niet meer afhankelijk is van multinationals zijn er al tal van websites waar je voedingsmiddelen lokaal direct bij boeren, molenaars en imkers kan kopen. Dus zonder de groothandel in te schakelen. Ook zijn er sites met zelfpluktuinen en dergelijke opgenomen. Op deze manier ondersteun je de deze voedselproducenten en haal je macht weg bij de grote voedselindustrieën. Daarnaast is het voedsel minder bewerkt en mogelijk gezonder en beter voor het milieu. We hebben ze in alfabetische volgorde voor je gezet. Bestelboer BestelBoer is een landelijk platform waar je terecht kan voor verse producten. Je koopt direct bij lokale boeren voor een ‘eerlijke’ prijs.
Van zuivel, verse groenten en fruit tot en met kruiden, vlees, kaas en wijn van de beste kwaliteit. Bestel direct via de App of website. Boeren werken onderling samen om een volledig assortiment te kunnen aanbieden. Biotuinwijzer

De Biotuinwijzer is in de eerste plaats een verzameling van plekken die je kunnen inspireren en helpen bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een eigen (biologisch-ecologische) tuin, balkon of dakterras. Zo kun je er bijvoorbeeld een kwekerijen vinden die – in meer of mindere mate – op een verantwoorde manier planten kweken. Sommige gecertificeerd biologisch of bio-dynamisch, andere zonder gebruik van gif, kunstmest en veengrond, weer andere onder een milieukeur.

Naast de kwekerijen staan er op de kaart van de Biotuinwijzer ook een verzameling pluktuinen: hier kan je zelf onbespoten fruit, groente en bloemen plukken en proeven. Ook zijn er nog allerlei mooie historische tuinen, hortussen, buurt- en zorgboerderijen en tuinderijenvermeld waar je geïnspireerd kan raken, kennis kan opdoen, of gewoon lekker kan genieten van (eetbaar) groen.

Boeregoed De stichting heeft als doel: het bevorderen van lokale, korte voedselketens als basis voor het bieden van werkervaringsplaatsen, gelegenheid tot ontmoeten en voor het stimuleren van duurzame samenwerking. Bij BoereGoed werken mensen samen aan de teelt en verkoop van gezonde voeding en vooral om elkaar te helpen in werk en samenleving. BoereGoed biedt een plaats voor iedereen. Mensen helpen elkaar, leren van elkaar, mogen zich zelf zijn,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: