Het ongecensureerde verhaal achter de vermiste Belgische beroepsmilitair – De Lange Mars Plus

het-ongecensureerde-verhaal-achter-de-vermiste-belgische-beroepsmilitair-–-de-lange-mars-plus

30-05-21 04:01:00,

Een bericht van Veerle Coulembier*

Het verhaal van een vermiste Belgische beroepsmilitair krijgt aandacht in media over de hele wereld. De kranten en tijdschriften staan er vol van. Ook staan ze vol met tegenstrijdigheden, weinig tot geen bronvermelding en nog minder bewijsmateriaal. Wat is de ware toedracht?  Wapens gestolen? Op maandag 17 mei 2021 verlaat de 46-jarige Jurgen Conings in de ochtend zijn woning in Dilsen-Stokkem. Hij gaat naar zijn werk, als beroepsmilitair. Zijn voertuig wordt op 18 mei 2021 omstreeks 18 uur teruggevonden in het bos in de buurt van de Lanklaarse steenweg in Niel-bij-As. Elk spoor van hem ontbreekt. Bron  Men zegt dat Jurgen zware wapens zou gestolen hebben van een wapendepots in de kazerne van Leopoldsburg. Daar zijn geen beelden of bewijzen van, want het camerasysteem in de kazerne zou niet goed gefunctioneerd hebben.
Bron  Terrorist?

Jurgen houdt van zijn vriendin, dochter, fitness, bodybuilding, boksen en is fan van de Belgisch voetbalploeg RSCA. Let op dit account meldt ondertussen dat het niet (meer) bestaat.
Bron

Hij heeft in zijn militaire loopbaan een indrukwekkende lijst aan buitenlandse opdrachten uitgevoerd. Op zijn Twitter account, komt hij over als een rechtvaardige man met een hart voor kinderen. Hij spreekt over zijn vriendin en dochter. Hij roept op tot steun voor het kinderkankerfonds.

We kunnen niet meer bekijken wat op zijn Facebook staat. Dit account is sinds kort verwijderd, mede met een steungroep ‘Als één achter Jurgen’, met meer dan 50 000 leden. 

Afscheidsbrief  Het terroristische karakter zou in de afscheidsbrief te vinden zijn. Hoewel hier, zie foto, geen directe dreiging wordt gemaakt naar iets of iemand. We lezen wel dat hij bedenkingen heeft met hoe alles er nu aan toe gaat in de maatschappij en dat hij daar iets wil aan doen. We weten niet met zekerheid of deze brief echt van Jurgen komt. En er zouden nog brieven zijn, … Maar ook hier krijgen we geen inzage in. Bron De facebookpagina van zijn vriendin, die nog niet verwijderd is door Facebook, hebben we eens onder de loep genomen.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: