Officier van Justitie seponeert mondkapjesboete na verweer – CommonSenseTV

officier-van-justitie-seponeert-mondkapjesboete-na-verweer-–-commonsensetv

30-05-21 04:09:00, Een inspirerend verhaal

Richard van Beem is een burger die, net als steeds meer landgenoten onder ons die doorzien wat hier speelt, en opkomt voor zijn (grond)rechten.

Op 5 augustus 2020 ging Ronald naar Rotterdam om tegen de onwettige proef van burgemeester Aboutaleb te demonstreren. Namelijk het verplicht dragen van een mondkapje, destijds in een aantal straten in Rotterdam. 

Aboutaleb koos een aantal drukke gebieden uit, waaronder De Lijnbaan, waar een mondkapjesplicht werd ingevoerd. Als “test”. Tegen alle grondrechten in, zoals we in dit verhaal bevestigd zullen zien.

Richard heeft een boete gekregen voor het niet dragen van een mondkapje tijdens de demonstratie maar Richard vocht de boete succesvol aan met zijn advocaat van advocatenkantoor Van der Eijk & Van de Weerd Advocaten.

De zaak werd geseponeerd en Richard hoefde de boete NIET te betalen. 

Geen echte demonstrant

Richard is geen echte demonstrant die naar iedere demonstratie in Nederland gaat. In 2019 heeft hij wel het Boerenprotest bijgewoond maar over dit specifieke geval zegt Richard:

“Dit vond ik wel heel belangrijk want het gaat om onze grondrechten.”

“Als we één ding kunnen leren uit het verleden dan is het wel dat op het moment dat er gemorreld wordt aan je vrijheid… dan moet je meteen ingrijpen.”, aldus Richard.

“Doe je dat niet dan gaat het een eigen leven leiden en dan gaat het de verkeerde kant op.”

Richard heeft 2 kinderen. Een dochter en een zoon. Hij vindt het belangrijk dat mensen beseffen dat onze kinderen in vrijheid moeten kunnen leven.

“Als 2 hoogleraren heel duidelijk laten blijken: Je bent nu de grondrechten aan het schenden (bron) en je gaat het dan tóch doen? Ja, dan moet je opzouten.”

Een terechte uitspraak. Een burgemeester die, volledig bewust, de grondwet overtreedt en die denkt boven de wet te staan daar moet iets tegen gedaan worden. Iets wat simpelweg niet kan en normaal gesproken, met een eerlijke media, breed uitgelicht zou moeten worden.

Zo dacht Richard ook en ook verwachtte hij een bomvol station in Rotterdam toen hij daar eenmaal aankwam.

“Je laat toch je grondrechten niet afpakken?”

Maar hoe groot was de domper toen Richard niemand zag zitten in de trein die er ook maar uitzag als een demonstrant.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: