De golf van faillissementen staat op het punt te beginnen – DissidentNL

de-golf-van-faillissementen-staat-op-het-punt-te-beginnen-–-dissidentnl

31-05-21 09:32:00,

De toezichthouders voor de financiële markten in zowel Oostenrijk als Duitsland kondigden eind 2020 aan dat er in 2021 waarschijnlijk verscheidene bankfaillissementen zouden zijn. Een golf van bedrijfsfaillissementen en wanbetalingen van leningen zou op komst zijn.

Zij zien echter niet het financiële en bancaire systeem als geheel bedreigd. Het is robuust genoeg. Critici van dit systeem, zoals de economische deskundigen Markus Krall, Marc Friedrich en Ernst Wolff, hebben deze zienswijze reeds lang tegengesproken. Zij voorspelden de economische crash op het moment dat Corona op ons afkwam. Ze zien duidelijk de verbanden, schrijft Elsa Mittmanngruber.

Corona als een “zondebok

Markus Krall, bijvoorbeeld, noemde Corona een “zondebok”. Ernst Wolff poneerde de volgende stelling: “Stel je voor dat je de volgende maatregelen neemt onder het voorwendsel dat je de verspreiding van een ziekte wilt voorkomen: De economie op de knieën dwingen, het faillissement van middelgrote ondernemingen verzekeren, op grote schaal banen vernietigen, de staatskas plunderen, betalingen uitdelen die als reddingsoperaties aan de rijken worden voorgesteld, steunbetalingen uitstellen voor wie werkelijk in nood verkeert, en mensen steeds meer isoleren door contacten af te snijden”. Bovendien moet je de bevolking uitputten en tegen elkaar opzetten tot er aan het eind complete chaos heerst.

De weg leidt naar het marxisme

De redding zou dan worden gepresenteerd in de vorm van een digitaal universeel basisinkomen, en de digitale centrale bankvaluta zou via deze weg ongehinderd worden ingevoerd – althans dat vermoedt Wolff. Hij en veel van de andere zogenaamde “crash-profeten” geloven niet in het sprookje van de terugkerende normaliteit. Noch in de maatschappij, noch in de economie. Zij zien eerder een toekomst van marxisme, onteigening, herverdeling, toezicht en controle. In tegenstelling tot de jubelende berichten op het avondnieuws dat de economie zich thans herstelt en alles weer normaal wordt, stevenen wij af op een doelbewuste ineenstorting van het oude systeem. Voorlopig is er een stilte voor de storm.

Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief:

Pandemie heeft Duitse economie al 250 miljard euro gekost

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: