‘De Jonge wil coronamaatregelen vasthouden en zo alle 18-plussers richting vaccinatie pushen’

‘de-jonge-wil-coronamaatregelen-vasthouden-en-zo-alle-18-plussers-richting-vaccinatie-pushen’

31-05-21 10:14:00,

Homepagina » Mens en Dier » ‘De Jonge wil coronamaatregelen vasthouden en zo alle 18-plussers richting vaccinatie pushen’

Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 30 mei 2021 22:05

Voor 1 september moeten alle 18-plussers die dat willen volledig zijn gevaccineerd, zei zorgminister Hugo de Jonge in het tv-programma WNL op Zondag. Het krijgen van een tweede prik van Pfizer, Moderna of AstraZeneca is volgens hem ‘heel belangrijk’ vanwege de mutaties. De verwachting is dat iedereen halverwege juli de eerste prik heeft gehad.

De Jonge zei dat het een ‘heel reëel perspectief’ is dat Nederland van de meeste maatregelen af kan zijn voordat het nieuwe school- en studiejaar begint. “Dat betekent dat we echt klaar moeten kunnen zijn met de hele vaccinatiecampagne.”

Als we dan inderdaad allemaal gevaccineerd zijn, dan lukt het ook echt om die maatregelen los te laten en dan kunnen we er ook echt gerust op zijn dat dat ons geen vierde golf oplevert, aldus de minister. Hij waarschuwde voor ‘onvoorzichtig gedrag’ van mensen die niet volledig gevaccineerd zijn.

Opmerkelijk

Terwijl de maatregelen dus nog tot september van kracht blijven, wordt ondertussen de capaciteit op de IC’s teruggebracht naar 1350 bedden. Dit is opmerkelijk, aangezien maatregelen zoals de anderhalvemeterregel waren gekoppeld aan het aantal IC-opnames. Ook worden steeds meer corona-afdelingen gesloten, terwijl IC-baas Diederik Gommers onlangs nog waarschuwde voor code zwart.

Kamerlid Fleur Agema wijst erop dat het RIVM in augustus nul opnames verwacht. “Toch wil De Jonge de maatregelen vasthouden tot 1 september en zo alle 18-plussers richting vaccinatie pushen. Ook door de testverplichting voor leuke dingen doen,” schrijft ze.

Maatregelen zoals anderhalvemeter waren gekoppeld aan ic-opnames. RIVM verwacht 0 opnames in augustus. Toch wil De Jonge maatregelen vasthouden tot 1 september en zo alle 18-plussers richting vaccinatie pushen. Ook door testverplichting voor leuke dingen doen. https://t.co/12RMW47G7C

— Fleur Agema (@FleurAgemaPVV) May 30, 2021

4.3 48 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: