Israël stopt met bijna alle Coronamaatregelen – CommonSenseTV

israel-stopt-met-bijna-alle-coronamaatregelen-–-commonsensetv

01-06-21 08:53:00,

Israël, een land waar het vaccinatiepaspoort was ingevoerd en een van de zwaarste coronamaatregelen ter wereld van toepassing waren, lijkt nu bij te draaien. Vanaf vandaag, 1 juni, zijn de meeste maatregelen vervallen en kan nu weer richting een normaal leven worden gewerkt. Israël stopt met coronamaatregelen.

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein kondigde 23 mei al aan dat Israël de meeste binnenlandse maatregelen niet zou verlengen na 1 juni.

“Het aantal gevallen is afgenomen, het virus verspreidt zich niet en we hebben geen klinische ziekte in het land”, zei hij. “Zelfs onder de bevolking die niet is gevaccineerd, verspreidt de ziekte zich niet. Kortom, we zijn teruggekeerd naar het normale leven.”

Edelstein zei dat de beslissing, die alle binnen- en buitenrestricties op bijeenkomsten zal opheffen, kwam na rigoureus overleg met ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid. Het besluit zal ook ervoor zorgen dat alle Israëli’s, alle openbare voorzieningen weer kunnen gebruiken, ongeacht hun vaccinatiestatus.

Het besluit zorgt ervoor dat er, bijvoorbeeld in de horeca en andere evenementen, geen maximumaantal bezoekers meer zal gelden. Ook bij optredens en festivals zullen geen maximumaantal gasten meer worden gehanteerd.

Mondkapjes blijven de komende tijd nog wel verplicht in publieke binnenruimtes, totdat hier een andere beslissingen over wordt gemaakt in nader overleg. De mondkapjesplicht wordt verwacht binnenkort ook te worden opgeheven, schrijft de Times of Israel. Een andere maatregel die nog altijd van kracht blijft is de quarantaineplicht voor ongevaccineerden die het land binnenkomen, al schrijft Ha’aretz dat twee-derde van de inreizigers deze plicht al negeren.

Edelstein drong er bij de Israëli’s op aan om zich voorlopig aan de maatregelen te houden, eraan toevoegend dat als de morbiditeit opnieuw toeneemt, ze opnieuw zullen worden ingevoerd. Hij riep de Israëli’s ook op om niet naar het buitenland te reizen naar bestemmingen met hoge infectiepercentages om geen nieuwe coronavirusvarianten te importeren die de vaccinbescherming zouden kunnen omzeilen.

Met deze stap geeft de Israëlische overheid als eerste regering in de wereld weer vrijheden terug aan de bevolking. Alleen enkele Amerikaanse staten, waaronder Florida en Texas, allemaal geleid door Republikeinen, hebben de stappen genomen om hun staten weer te openen en de maatregelen af te schaffen. Zo heeft Florida’s gouverneur Ron DeSantis tijdens een uitzending van Fox News een sportschooleigenaar ervan verzekerd dat hij er alles aan doet om hun straf te laten vervallen voor het niet dragen en verplicht maken van mondkapjes in hun sportschool.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: