Ivermectine: zeer effectief tegen Corona, maar tegengewerkt door WHO en mainstream – Frontnieuws

ivermectine:-zeer-effectief-tegen-corona,-maar-tegengewerkt-door-who-en-mainstream-–-frontnieuws

01-06-21 02:51:00,

Sinds de uitbraak van het Coronavirus zijn wetenschappers op zoek naar medicijnen die hiertegen kunnen helpen. Toen vonden zij wat zij zochten in het geneesmiddel Ivermectine, bekend als een ontwormingsmiddel. Hoewel talrijke studies de werkzaamheid ervan aantonen, verzetten de westerse geneesmiddelenautoriteiten en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich tegen het wijdverbreide gebruik ervan.

Ivermectine is geen nieuwe behandelingsmethode. Het geneesmiddel, dat is gemaakt van een mengsel van twee neurotoxinen, wordt al meer dan 30 jaar doeltreffend gebruikt tegen teken, mijten en, vooral in de derde wereld, tegen rivierblindheid veroorzaakt door rondwormen. In Europa is het vooral bekend uit de diergeneeskunde. De biochemici William C. Campbell en Satoshi Omura ontvingen in 2015 de Nobelprijs voor de Geneeskunde voor de ontwikkeling ervan.

Ondanks bewezen werkzaamheid: alleen vrijgeven voor studies

Een van de grootste voorstanders van Ivermectine is de Amerikaanse intensive care-arts Pierre Kory, een gerenommeerd specialist op het gebied van de luchtwegen. In december presenteerde hij, als voorzitter van de Frontline Covid-19 Critical Care Alliance, een meta-analyse van meer dan 20 peer reviewed studies aan de Amerikaanse Senaat. Over de hele linie bleek dat hoe eerder Ivermectine wordt toegediend na het begin van de symptomen, hoe groter de kans is dat het de symptomen helpt verlichten en het herstel versnelt.

Toch heeft de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) het geneesmiddel bij Corona alleen goedgekeurd voor gebruik in klinische proeven. Volgens Kory was dit een “historische kans” die was gemist, vooral omdat de beschikbare gegevens op zijn minst een voorzichtige aanbeveling ondersteunden. Als gevolg hiervan zouden veel ziekenhuizen hun artsen verbieden om het voor te schrijven. Het feit dat het niet reeds wereldwijd tegen Covid-19 wordt gebruikt, wordt door Kory gezien als “arts-wetenschappers in de ivoren torens en de volksgezondheidsinstanties die het gewoon niet willen begrijpen”; die al vroeg op de hoogte waren van de voordelen ervan.

Het Britse Ivermectin Recommendation Development Panel heeft zich er ook mee bemoeid en een 107 pagina’s tellende aanbeveling opgesteld over de vraag waarom het gebruik van Ivermectine zinvol is en heeft de handleiding met talrijke studies onderbouwd. De verenigingen staan niet alleen: de gerenommeerde epidemioloog op het gebied van infectieziekten Dr. Sucharit Bhakdi beschreef ivermectine in februari als “vrijwel zeker” effectief.

Maar niet alleen de FDA,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: