Presidentsverkiezingen in de Arabische Republiek Syrië, door Thierry Meyssan

presidentsverkiezingen-in-de-arabische-republiek-syrie,-door-thierry-meyssan

01-06-21 10:36:00,

De Syrische presidentsverkiezingen waren een viering van de overwinning op agressie van buitenaf. Het bevestigde het gezag van Bashar al-Assad, niet om zijn politieke ideeën, maar om zijn moed en vasthoudendheid als krijgsheer. De westerlingen, die deze oorlog verloren, accepteren het nog steeds niet. Daarom beschouwen zij deze verkiezing als ongeldig. Zij blijven de Syrische autoriteiten als folteraars neerzetten en zijn niet in staat hun misdaden te erkennen.

JPEG - 51.8 kB

De Arabische Republiek Syrië heeft onlangs presidentsverkiezingen gehouden ondanks de vijandigheid van het Westen, dat haar nog steeds wil breken en omverwerpen ten gunste van een overgangsregering naar het voorbeeld van Duitsland en Japan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog [1]. De verkiezingen zijn eerlijk verlopen volgens internationale waarnemers, afkomstig uit alle landen die ambassades in Damascus hebben. Bashar al-Assad werd met een overweldigende meerderheid verkozen voor een vierde termijn.

Deze gegevens verdienen enige toelichting. Voor het grootste deel had dit artikel geschreven kunnen zijn in 2014, tijdens de vorige presidentsverkiezingen, aangezien de standpunten van het Westen ondanks hun militaire nederlaag helemaal niet zijn veranderd.

De context

In 2010 (d.w.z. voor de oorlog) was de Arabische Republiek Syrië een staat met een sterke demografische en economische ontwikkeling. De president was het populairste Arabische staatshoofd, zowel in zijn land als in de Arabische wereld. Hij liep met zijn vrouw, zonder begeleiding, overal in Syrië. Hij werd in het Westen gezien als een positief voorbeeld van eenvoud en moderniteit.

Toen de Verenigde Naties op basis van valse informatie het Westen toestemming gaven om in Libië in te grijpen, heeft de Qatarese zender Al-Jazeera gedurende verscheidene maanden zijn kijkers tevergeefs gevraagd om in Syrië in opstand te komen tegen de Ba’ath-partij. Na de val van de Libisch-Arabische Jamahiriyyah onder NAVO-bombardementen hebben gewapende groepen in Syrië staatssymbolen vernield en burgers aangevallen. Net als in Libië konden in stukken gehakte lichamen in de straten worden gevonden. Na oproepen van Al-Jazeera, Al-Arabiya en de Moslimbroederschap begonnen uiteindelijk demonstraties tegen de persoon van president Bashar al-Assad, over het algemeen met als enige argument dat hij geen “ware moslim” was maar een “Alawitische ongelovige”. Het was nooit een roep om democratie, een concept dat islamisten verafschuwen. Andere demonstraties, georganiseerd door de PSNS, bestreden echter de regeringsorganisatie en de foute rol van de geheime diensten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: