31 meidoorn, 2 juni – Interessante Tijden

31-meidoorn,-2-juni-–-interessante-tijden

02-06-21 02:30:00,

Voller in bloei heb ik ze niet eerder gezien

Nu op 2 juni zijn de meidoorns al weer over hun top, deze fotografeerde ik op 31 mei toen hij voller dan vol in z’n bloemen zat.  Een 31 meidoorn dus. Door de kou bloeien ze iets later maar het lijkt wel of ze nu voller bloeien dan andere jaren. Misschien dankzij alle regen, die het neerslagtekort van afgelopen jaren aanvulde.

De lijsterbessen beginnen al bloemblaadjes te verliezen, die als een soort sneeuw rondwaaien.

Meidoorn

In het (eiken)bos hoor je een zachte regen, dat bij nader inzien wel een regen van ontelbare rupsjes kan zijn, die aan lange spinrag neerdwarrelen. De wielewaal is weer terug van drie jaar weggeweest, dudeljoo klonk zijn lied hier in het boerbos achter huis.

Dat betekent dat dit eikenhakhoutbos ‘deugt’ in ecologische zin.

Meidoorn

Alles geurt als een voorjaarsgodin, Natura, waar het woord ‘natuur’ naar vernoemd is.

Share Tweet Share  » Lees verder

%d bloggers liken dit: