Transhumanisme: Knutselen aan de mens. – EnerzijdsAnderzijds

transhumanisme:-knutselen-aan-de-mens.-–-enerzijdsanderzijds

02-06-21 02:42:00,

Met Exploring Biodigital Convergence wordt niet anders bedoeld dan de invulling van de transhumanistische visie. Hierbij wordt het samensmelten van mens en technologie nagestreefd, in het lichaam wel te verstaan. Voor sommigen een geweldige nieuwe technologische horizon, voor anderen een gruwel dat de mens van zichzelf zal doen vervreemden.
We lezen het adviesdocument dat in 2019 aan de Canadese regering werd uitgebracht.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Ook te beluisteren op Soundcloud

Een lange weg van voorbereiding

Het jaar 2019 blijkt achteraf een belangrijk jaar voor dat wat wij nu meemaken. Zowel het opgedrongen vaccinatieprogramma, als het zoveel mogelijk digitaliseren van de samenleving vond haar laatste voorbereidingen in 2019. Nog enkele maanden voor de uitbraak van Covid-19, in september 2019, komen de EU en de WHO bij elkaar om een mondiaal vaccinatieprogramma voor te bereiden. Het doel is, zo stelt de website van de EU, ‘de wereldwijde actie om een halt toe te roepen aan de verspreiding van door vaccinatie te voorkomen ziekten en te pleiten tegen de verspreiding van verkeerde informatie over vaccinatie in de hele wereld‘. 

In het Verenigd Koninkrijk nam in datzelfde jaar de regering de nota (Whitepaper) ‘4th Industrial Revolution’ aan: ‘We zijn een natie van vernieuwers. In de loop van onze geschiedenis hebben we de kansen aangegrepen om een betere toekomst voor onszelf te creëren‘, zo begint het white paper optimistisch.

Dan vindt eind 2019, kort voor de uitbraak van Covid-19, ook nog Event201 plaats. Een online volledig gedocumenteerd en deels gefilmd event ter voorbereiding op ‘een mogelijke pandemie’, die bij toeval ook snel erna plaatsvond.

Tijd voor een ‘nieuwe mens’?

Ook in Canada wordt nagedacht over een nieuwe toekomst voor de mensheid. Niet toevallig, want bedrijven verenigd in het World Economic Forum en mensen als Elon Musk en Bill Gates zijn al jaren gefascineerd van deze vorm van ‘biologisch-digitaal’ knutselen aan de mens.
We maken kennis met de Kristel Van der Elst, Director General Policy Horizons Canada.

In de inleiding van het advies aan de Canadese regering schrijft Van der Elst:

‘In de komende jaren kunnen biodigitale technologieën in ons leven worden verweven,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: