Coronawet opnieuw verlengd en nieuwe versie komt met celstraf – De Lange Mars Plus

coronawet-opnieuw-verlengd-en-nieuwe-versie-komt-met-celstraf-–-de-lange-mars-plus

03-06-21 11:36:00,

In alle stilte is per 1 juni de Wet Tijdelijke maatregelen covid-19 verlengd. Terwijl ieder even ontspannen in het zonnetje ligt, circuleert een strengere versie van de Spoedwet als ‘consultatieversie’. Het demissionaire kabinet kan er geen genoeg van krijgen. De Nederlandse burger riskeert, naar Duits voorbeeld, hoge boetes tot gevangenisstraf als hij zich niet aan Rutte’s regeltjes houdt. We zetten het dieptepunt van onze bananenrepubliek op een rijtje.

Verlenging

De Wet Tijdelijke maatregelen covid-19 is ingegaan op 1 december 2020, omdat volgens de Rijksoverheid het niet goed ging met de besmettingen van het COVID-19-virus in Nederland. Zij wilden hiermee het virus indammen. Begin december ging deze wet voor drie maanden in. (Bron)

Op 17 mei is het parlementaire besluit gevallen om de spoedwet opnieuw met drie maanden te verlengen tot 1 september 2021. Deze wet kreeg al eerder per 1 maart een verlenging. Rutte en Co kunnen moeilijk beweren dat het nog steeds om een tijdelijke wet gaat.
Minister De Jonge van Volksgezondheid wist al in april dat de algehele situatie er niet beter op zou worden. Dit is namelijk de toelichting die hij schrijft bij het verlengingsbesluit. Let op de nieuwe Tweede Kamer volgde hem hierin. Hij schrijft:

“Over de te nemen maatregelen wordt het kabinet geadviseerd door het Outbreak Management Team (OMT). In het advies naar aanleiding van het 109e OMT van 19 april geeft het OMT aan dat in de week van 8 tot 15 april het aantal meldingen van SARS-CoV-2-positieve personen met 9% is toegenomen, in vergelijking met de week ervoor. Deze toename is te verklaren door een tijdelijke dip in het aantal testen. Het gemiddeld percentage positieve testen van door de GGD geteste personen is met 9.9% echter nog steeds hoog. Op basis van het aantal meldingen constateert het OMT dat de epidemie zich op een plateau of nabij de piek bevindt. Ook het aantal ziekenhuis-en IC-opnames lijken op een plateau te zijn beland. Op basis van de huidige getallen is het onduidelijk of de piek al bereikt is. Alle indicatoren wijzen er echter nog steeds op dat de huidige situatie past bij het risiconiveau «zeer ernstig».”

Zoals de lezer ziet,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: