Expert infectieziekten: hydroxychloroquine had 100.000 levens kunnen redden

expert-infectieziekten:-hydroxychloroquine-had-100.000-levens-kunnen-redden

03-06-21 08:14:00,

Homepagina » Buitenland » Expert infectieziekten: hydroxychloroquine had 100.000 levens kunnen redden

Foto: De Braziliaanse president Bolsonaro zweert er heilig bij (Palácio do Planalto CC BY 2.0)

in Buitenland 3 juni 2021 18:30

Uit een nieuwe studie blijkt dat hydroxychloroquine levens kan redden. Tijdens het onderzoek werden 255 coronapatiënten gevolgd die aan de beademing lagen. Door hydroxychloroquine en azitromycine toe te dienen, verbeterde de overleving met meer dan 100 procent.

Infectieziektedeskundige Stephen Smith, één van de auteurs van de studie, zei op Fox News dat het middel in de Verenigde Staten 100.000 levens had kunnen redden. Officieel zijn daar ruim 600.000 mensen overleden met corona.

Crimineel dekt de lading niet eens

“Schandalig is nog zwak uitgedrukt,” reageerde presentatrice Laura Ingraham. “Crimineel dekt de lading niet eens.”

Smith zei dat het in het ziekenhuis waar hij werkt, en ook in andere ziekenhuizen, verboden is om coronapatiënten te behandelen met het antimalariamiddel. Hij spreekt van een ‘uniek verbod’ binnen de Amerikaanse geneeskunde.

New study reveals success of #hydroxychloroquine as COVID treatment. pic.twitter.com/cHFL3TEav0

— Laura Ingraham (@IngrahamAngle) June 2, 2021

Nederland

Nederlandse artsen die coronapatiënten hydroxychloroquine voorschrijven, kunnen een boete verwachten die kan oplopen tot 150.000 euro, zo waarschuwde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) onlangs.

Volgens de inspectie is het voorschrijven en afleveren van deze geneesmiddelen ‘een risico voor de kwaliteit van zorg’. De IGJ stelt dat ‘bewezen is dat hydroxychloroquine niet effectief is, en tegelijkertijd ernstige bijwerkingen kan veroorzaken als hartritmestoornissen’. Uit deze nieuwe wetenschappelijke studie blijkt dus dat het middel wel degelijk effectief is en talloze levens kan redden.

[Fox News]

4.9 48 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
azitromycine corona coronapatiënten hydroxychloroquine

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: