‘Het ministerie van Volksgezondheid is een groot gevaar voor de gezondheid van Nederland’

‘het-ministerie-van-volksgezondheid-is-een-groot-gevaar-voor-de-gezondheid-van-nederland’

03-06-21 03:22:00,

Homepagina » Binnenland » ‘Het ministerie van Volksgezondheid is een groot gevaar voor de gezondheid van Nederland’

Foto: Minister van Volkgezondheid Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Binnenland 3 juni 2021 17:00

Nederland heeft een hele hoge prijs betaald voor het coronabeleid van dit kabinet. De schade die door de coronamaatregelen is aangericht, is gigantisch, zei Kamerlid Wybren van Haga vandaag tijdens het coronadebat.

Terwijl allang duidelijk is dat veel maatregelen alleen maar schade opleveren, volhardt dit kabinet in een zinloze lockdown, mondkapjes, een bezoekbeperking, schoolsluiting, een peperdure testsamenleving en een indirecte vaccinatieplicht, voegde hij toe.

Ziekmakende mondkapjes

“Geld speelt geen rol want het is toch andermans geld. Geld van de belastingbetaler. Geld van de ondernemer die niet meer mag ondernemen. En wat doet dit kabinet zelf? Er wordt 1,1 miljard uitgegeven aan de testsamenleving, waarvan minister De Jonge zelf zegt dat hij geen idee heeft wat de kosten en wat de baten zijn,” zei Van Haga.

“Er worden een miljard ziekmakende mondkapjes besteld waarbij er even 30 miljoen aan de strijkstok van een handige tussenhandelaar blijft hangen. En voor 5,1 miljard kan minister De Jonge niet verklaren waar het geld is gebleven. En tot overmaat van ramp werd er testcapaciteit ingekocht voor 500.000 euro per dag zonder dat er gebruik van werd gemaakt,” vervolgde het Kamerlid.

Groot risico

In crisistijd heb je competente mensen nodig met de juiste achtergrond, de juiste opleiding en de juiste ervaring. Inmiddels is duidelijk dat het ministerie van Volksgezondheid een groot risico vormt voor zowel de financiën als de gezondheid van Nederland, aldus Van Haga.4.9 8 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
coronamaatregelen De Jonge lockdown mondkapjes vaccinatieplicht Van Haga

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: