Vaarwel lieve Ellen – we zullen je missen… | Stichting Vaccin Vrij

vaarwel-lieve-ellen-–-we-zullen-je-missen…-|-stichting-vaccin-vrij

03-06-21 08:19:00,

Op zaterdag 29 mei in de vroege ochtend is Ellen Vader overleden. Zij had kanker en heeft bijna een jaar lang chemo-, en andere therapieën ondergaan. Al die tijd is ze liefdevol thuis verzorgd door mantelzorger en echtgenoot Ton in haar woonplaats in Zuid-Frankrijk.
 
Veel mensen kenden Ellen Vader omdat zij de moderator was van de facebook-groep van de stichting Vaccinvrij. Voor de leden, en voor het team, was zij een inhoudelijke en emotionele steun en toeverlaat. Ik heb Ellen leren kennen in 2012. De facebook-groep was net gestart en zij was heel actief en alles wat ze postte was goed onderbouwd. Ik was mijn boek aan het schrijven en heb Ellen daarvoor geïnterviewd – enige tijd later zijn we samen begonnen met een nieuwsbrief. Vanaf het begin af aan was zij onafscheidelijk verbonden aan de stichting Vaccinvrij – als moderator en als inspirator.

Speurneus en schrijver – schrijver en speurneus

 
Ellen en ik waren heel goed op elkaar ingespeeld. Ellen was de ‘speurneus’ die haar dag begon met het doorspitten van het web, die alles wist te vinden en mij bergen met linken stuurde. En ik was de ‘schrijver’ die de taak had om daar artikelen van te maken voor de nieuwsbrief. Ze was heel scherp in het leggen van verbanden – en door de jaren heen hebben we heel wat puzzelstukjes op zijn plek gekregen.
 
Het valt me zwaar om Ellen te verliezen. Op 9 mei hoorde ik dat de dokters “niets meer voor haar konden doen”. Op 10 mei stuurde ik haar een mailtje…

Lieve Ellen,
 
Ton heeft me gisteren gebeld en een update gegeven over de situatie. Het bericht komt niet helemaal uit de lucht vallen. De laatste weken voel ik dat je heel ziek bent en kennelijk heel dicht bij de grote overgang zit.
 
Moet ik langskomen? Moet ik je nog wat zeggen? Vragen die door mijn hoofd gaan. Ik voel dat ik compleet met je ben.
 
Ik heb al gezegd – maar kan je niet genoeg zeggen – hoe dankbaar ik ben dat je op mijn pad bent gekomen. Dat moest kennelijk zo zijn. Alle ups en downs die ik met je heb kunnen delen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: