Wappies meppen. ‘Dienstbaar en waakzaam’ – EnerzijdsAnderzijds

wappies-meppen.-‘dienstbaar-en-waakzaam’-–-enerzijdsanderzijds

03-06-21 08:17:00,

Mijn werk als wijkagent is onmogelijk geworden. Het is logisch dat ik gewantrouwd word wanneer de meeste collega’s deze mensen zo behandelen. Het moeizaam opgebouwde vertrouwen is verdwenen. Ik vind het een schandalige en onmenselijke situatie. Het politiekorps moet zich diep schamen.
Zo verklaart een agent van de inmiddels meer dan 70 in de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie gehoorde politie-functionarissen. De getuigenverklaringen tekenen een ontluisterend beeld van de denk- en leefwereld van onze politiemacht.

Ook te beluisteren via onze podcastpagina.

Protest op het Museumplein (Maker foto onbekend) Waarom dit buitenparlementaire onderzoek

Drs. Pieter Kuit en zijn dochter Jade Kuit zijn de oprichters BPOC2020, de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie. ‘De wetenschap van de overheid is religie geworden en daar lopen de mensen blindelings achteraan,‘ aldus Kuit in een recent interview met programmamaker Jorn Luka.
Hij zag persoonlijk het geweld van de politie op het Malieveld en vond dat hier iets aan gedaan moest worden: een parlementair onderzoek. Maar de als ijs bevroren politiek wilde niets weten, niets onderzoeken. Voor Kuit en zijn dochter was dat aanleiding om zelf een onderzoekscommissie te starten.
Het resultaat is een indrukwekkende inkijk (rapport op de website te bestellen) in het Nederland anno 2020/2021 dat de geschiedenis zal ingaan als de jaren waarin de rechtstaat wankelde.
Dit artikel richt zich op de verhoren van politie-functionarissen, maar het onderzoek is breder. De commissie heeft ook artsen, virologen, immunologen, wiskundigen, economen, maar ook ondernemers gehoord over de vraag of de maatregelen effectief en proportioneel waren. Het gaat om feiten en om theorieën die met wetenschappelijke bronnen kunnen worden ondersteund.

Het werk van de commissie kan grondig en professioneel worden genoemd. Alle gesprekken werden integraal op video opgenomen, direct op schrift vastgelegd en live gestreamd via Facebook. Alle gesprekken, in beeld, geluid en tekst zijn op de website van de BPOC2020 terug te vinden.

De commissie is ook opgevallen bij de Nederlandse veiligheidsdiensten. Zo schrijft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding in een recent rapport:

“Ook bestaat er een zelfbenoemde buitenparlementaire onderzoekscommissie die middels openbare verhoren van getuigen als artsen, wetenschappers, juristen en hoogleraren onderzoek doet naar de getroffen coronamaatregelen en een eindrapport wil aanbieden aan de Tweede Kamer.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: