Niet 95 % effectief, maar slechts 1 % – CommonSenseTV

niet-95-%-effectief,-maar-slechts-1-%-–-commonsensetv

04-06-21 02:28:00, Ik heb al eens een keer voorgerekend en uitgelegd hoe de spuitfabrikanten aan hun percentages effectiviteit komen.

U weet wel, 95 % effectiviteit voor de Pfizer spuit, 94 % voor de Moderna spuit en slechts 67 % voor de AstraZeneca spuit. De Sputnik spuit wordt in Europa niet gebruikt (want Russisch) maar komt ook uit op maar liefst 90 % effectiviteit.

Indrukwekkende resultaten, toch? En dat voor spuiten die op zo korte termijn uitgevonden zijn.

Maar in werkelijkheid is dit alleen maar goochelen met cijfers en klopt er helemaal niets van.

In deze column heb ik dat al eens voorgerekend:

Het wordt steeds ingewikkelder…. – CommonSenseTV

Als je een leugenaar bent, dan moet je intelligent zijn. Je moet namelijk heel goed onthouden wat je hebt verteld, welke strategie je hebt gebruikt, hoe je leugens in de toekomst kunnen uitpakken en wat je er dan over kan zeggen.

Ik stuitte vandaag op een artikel in The Lancet. Wellicht kent u The Lancet, een peer-reviewed medisch tijdschrift van, voor en door artsen en wetenschappers wereldwijd.

In dat artikel, geschreven door een drietal wetenschappers, wordt uiteengezet hoe het werkelijk zit met de bescherming van de diverse spuiten tegen het verschrikkelijke virus.

Ze stellen aan de kaak dat de hoera-berichtgeving in de media misleidend is en dat het begrijpen en berekenen van de effectiviteit van een vaccin een stuk gecompliceerder ligt dan hetgeen de fabrikanten ons voorrekenen.

Als de effectiviteit berekend wordt op basis van het daadwerkelijke risico om ziek te worden van covid-19, ontstaat een heel ander plaatje. Ze vergelijken de Relatieve Risico Ratio met de Absolute Risico Ratio. De fabrikanten rekenen u rijk met de RRR, terwijl de ARR een heel andere uitkomst geeft en dus door de fabrikanten verzwegen wordt.

Dit zijn de ARR resultaten volgens de auteurs van dit artikel:

1·3% voor het AstraZeneca–Oxford vaccin,

1·2% voor het Moderna vaccin,

0·93% voor het Sputnik vaccin en,

op de laatste plaats: 

0·84% voor het Pfizer–BioNTech vaccin.

Ja, u ziet het goed. De werkelijke effectiviteit van de spuitexperimenten ligt zo rond de 1 % en niet zo rond de 95 %!!

Als u het zelf allemaal nog wilt nalezen en bestuderen:

the lancet – effectiveness of the vaccins

Ik stuitte ook nog op een interessant filmpje waarin op eenvoudige wijze uitleg wordt gegeven over het hoe/wat/waar en waarom van de spuitexperimenten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: