Russische onderminister van Defensie waarschuwt: voor onze ogen vormt zich een ‘nieuwe wereldorde’

russische-onderminister-van-defensie-waarschuwt:-voor-onze-ogen-vormt-zich-een-‘nieuwe-wereldorde’

04-06-21 12:56:00,

Homepagina » Buitenland » Russische onderminister van Defensie waarschuwt: voor onze ogen vormt zich een ‘nieuwe wereldorde’

Foto: Alexandr Fomin (Mil.ru CC BY 4.0)

in Buitenland 4 juni 2021 13:30

We zien op dit moment een ‘nieuwe wereldorde’ gevormd worden waarbij landen een kant kiezen in een nieuwe Koude Oorlog. Dat zei de Russische onderminister van Defensie Aleksandr Fomin in gesprek met RT.

De zender sprak met Fomin in aanloop naar de conferentie over internationale veiligheid in Moskou van 22 tot 24 juni. Zo’n 50 landen nemen deel aan de conferentie. Landen mogen deelnemen ongeacht hun huidige relatie met Rusland, zei Fomin.

“We laten niet alleen onze partners, maar ook onze tegenstanders aan het woord,” aldus de Russische onderminister. Hij zei dat dergelijke bijeenkomsten belangrijk zijn nu de ‘oude’ wereld uit elkaar brokkelt.

‘Wij’ en ‘zij’

“We zien op dit moment een nieuwe wereldorde ontstaan. We zien dat landen geneigd zijn om zich te laten meesleuren in een nieuwe Koude Oorlog. De landen worden onderverdeeld in ‘wij’ en zij’, waarbij ‘zij’ worden aangeduid als vijanden.”

“Het bestaande systeem van internationale betrekkingen en het veiligheidskader wordt systematisch vernietigd. De rol van internationale organisaties als instrumenten van collectieve besluitvorming op het gebied van veiligheid wordt beperkt.”

Nieuwe wapensystemen

De afgelopen jaren zijn meerdere internationale verdragen beëindigd. Uitzondering op de regel is het kernwapenverdrag tussen de Verenigde Staten en Rusland, dat onlangs met vijf jaar werd verlengd.

De opkomst van nieuwe wapensystemen en inspanningen van sommige landen om oorlog te voeren op plekken waar dat nog nooit gebeurd is, versnelt de opkomst van een ‘nieuwe wereldorde’. De Russische onderminister doelde daarmee op de ruimte en cyberspace.

[Infowars via RT]

4.9 19 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: