Twee bodembrieven uit Noorwegen (1) – Transitieweb

twee-bodembrieven-uit-noorwegen-(1)-–-transitieweb

04-06-21 06:49:00,

Als alles al heel vaak is gezegd, terwijl de controverse aanhoudt. En als als de grenzen sluiten voor wie zich niet laat injecteren, dan worden een aantal vrienden, familieleden en bekenden fysiek- en soms misschien ook mentaal onbereikbaar. Wat doe je dan? Frank Gerritsen, die in Noorwegen woont en werkt, schreef speciaal voor hen twee ultieme teksten. Vandaag deel 1. Morgen deel 2.

NoorwegenOnafhankelijk meditatief denken en Vrij zijn in het Willen maakt ons tot Vrije mensen

De mensheid verkeert in een grote crisis, dat zullen de meesten onder ons zo ervaren ook al kan de individuele kijk op de oorzaak ervan erg verschillen.

Een crisis vraagt nogal krachtig om een eigen oriëntatie en daaruit volgende mogelijke keuzes. Gevolgtrekkingen, welke vooral samenhangen met ieders individuele verbindingen en de daaruit voortvloeiende ervaring van de eigen verantwoordelijkheid.

Oriëntatie vind ik zelf bij hen die zich vanuit hun eigen verantwoordelijkheid en -behalve vanuit uiterlijk- ook innerlijk onderzoek- uitspreken. Een ander wezenlijk aspect vormt de wetenschap, zoals deze in de mensheidsontwikkeling ons ter beschikking is komen te staan. Ik doel hier uitsluitend op wetenschap (wetenschappelijkheid) welke zich door middel van strikte condities heeft ontdaan van willekeur en daarmee ook van een streven naar wetenschappelijke ‘consensus’ (een contradictio in terminis).

Een enorme gebeurtenis

Een crisis ervaart de mens in het algemeen in eerste instantie als iets ‘vervelends’, iets storends. Een crisis is ook een beeld van een situatie, dat zich in de mensheid iets nieuws wil manifesteren, wat zich nog niet eerder heeft voorgedaan en waardoor er grote veranderingen willen- en zullen gaan plaatsvinden. Veranderingen waardoor de wereld echt volledig anders door ons zal worden ervaren. Een enorme gebeurtenis dus, vergelijkbaar met een geboorte- of stervensproces of allebei tegelijkertijd.

Merkwaardigerwijze wordt precies dit ook zo aangeduid door het World Economic Forum (WEF) met het nieuwe begrip The Great Reset. Wat er door het WEF mee bedoeld wordt, is eenvoudig toegankelijk gemaakt op hun website, terwijl het voorbereidende werk onder meer te vinden is op de website van de Rockefeller Foundation (zie ook Lock Step).

De van hieruit verspreidde ideologie heeft het doel de mens als zielenwezen ‘af te schaffen’; dit zielenwezen wat de mens tot een autonoom- en onafhankelijk wezen maakt,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: