Van Dissel zegt dat ivermectine niet geschikt is tegen corona. Deze studie komt tot een totaal andere conclusie

van-dissel-zegt-dat-ivermectine-niet-geschikt-is-tegen-corona.-deze-studie-komt-tot-een-totaal-andere-conclusie

04-06-21 12:23:00,

Homepagina » Mens en Dier » Van Dissel zegt dat ivermectine niet geschikt is tegen corona. Deze studie komt tot een totaal andere conclusie

Foto: Jaap van Dissel (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 4 juni 2021 06:00

RIVM-baas Jaap van Dissel praatte woensdag de Tweede Kamer bij over het coronavirus. Hij deed ook een opmerkelijke uitspraak, namelijk dat ivermectine niet geschikt zou zijn voor het behandelen van corona.

Hij verwees onder meer naar de Stichting Werkgroep Antibioticabeleid (SWAB) en de Federatie Medisch Specialisten, die beweren dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is voor het (off-label) gebruik van ivermectine bij de behandeling van corona.

Totaal andere conclusie

Van Dissel zei ook dat ivermectine niet is opgenomen in de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie en het Amerikaanse nationale gezondheidsinstituut NIH. Hij wees er verder op dat fabrikant Merck het middel niet geschikt acht voor de behandeling van corona.

“Een zeer recent uitgekomen metastudie komt tot een totaal andere conclusie,” zegt Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen. “FVD is gelukkig (wel) wakker en stelt Kamervragen!”

Door de douane actief onderschept

Hij vraagt zorgminister Hugo de Jonge of hij bekend is met deze recente studie naar de effectiviteit van ivermectine. “Waarom wordt desondanks ivermectine in Nederland niet voorgeschreven door huisartsen?” wil Van Houwelingen weten.

“Sterker nog, waarom wordt ivermectine door de douane actief onderschept en wordt het Nederlanders onmogelijk gemaakt dit medicijn zélf te bemachtigen?” Het Kamerlid vraagt De Jonge ook waarom is besloten dat artsen die het middel voorschrijven voor de behandeling van corona een boete riskeren van 150.000 euro en hoe deze dreiging van een boete zich verhoudt met de door elke arts gezworen Eed van Hippocrates.

Van Dissel beweerde gisteren dat Ivermectine niet geschikt zou zijn voor het behandelen van Corona (zie foto). Een zeer recent uitgekomen metastudie (zie foto) komt echter tot een totaal andere conclusie. FVD is gelukkig (wel) wakker en stelt Kamervragen! https://t.co/qf83C6flO3 pic.twitter.com/4Ke1NmQaYy

— Pepijn van Houwelingen (@PvanHouwelingen) June 3, 2021

4.9 59 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit belangrijk?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: